Atac armat în Texas | Măcelul în urma căruia au murit 20 de persoane, considerat caz de terorism domestic

Autorităţile din Statele Unite tratează atacul armat produs sâmbătă într-un supermarket situat în statul american Texas, în urma căruia 20 de persoane au fost ucise, drept un caz de terorism domestic, conform Reuters, citat de Mediafax.

John Bash, procurorul statului Texas, a transmis că autorităţile federale tratează masacrul drept un caz de terorism domestic. Autorităţile investighează momentan care a fost motivul atacului armat.

„Vom face acelaşi lucru pe care îl facem cu toţi teroriştii în această ţară, îi vom aduce în faţa justiţiei în mod sigur şi rapid”, a declarat Bash.

De asemenea, procurorul a transmis că atacul pare să fi fost „menit să intimideze populaţia civilă”.

Procurorii americani au transmis că suspectul principal, Patrick Crusius, în vârstă de 21 de ani, ar putea fi condamnat la pedeapsă cu moartea dacă va fi găsit vinovat.

Greg Abbott, guvernatorul statului american Texas, a anunţat iniţial că atacul armat ar putea fi considerat un incident motivat de ură, iar poliţia locală a transmis că există dovezi conform cărora incidentul a fost unul rasist.

Cel puţin 20 persoane au fost ucise într-un atac armat produs sâmbătă după-amiază într-un complex comercial din oraşul El Paso, situat în statul american Texas, un suspect fiind arestat preventiv. Poliţia a anunţat că 26 de persoane sunt rănite şi în prezent primesc atenţie medicală la spitalele din apropiere.

Vezi şi

BREAKING NEWS | Atac armat într-o universitate din Rusia. Mai mulți studenți au fost uciși – VIDEO

Mai multe focuri de armă, la o universitate din Rusia, luni dimineaţa. O parte dintre …

loading...