Cum au devenit doi tineri miliardari la doar 23 de ani. Ideea genială de business

Henrique Dobugras şi Pedro Franceschi în vârstă de 23 şi, repectiv, 22 de ani sunt fondatorii Brex Inc. – o companie de fintech care este în prezent cotată la 2,6 miliarde de dolari şi care are o poveste neobişnuită, scrie Bloomberg, preluat de Mediafax.

Pe când avea 14 ani, Henrique Dobugras şi-a înfiinţat propria companie – un producător de jocuri video – pe care a închis-o după ce a primit notificări referitoare la încălcarea unor drepturi de autor.

În 2016, cei doi tineri aveau să se înscrie la Universitatea din Stanford, dar nu au terminat nici măcar primul an înainte de a fonda Brex, care a devenit una dintre cele mai populare companii din domeniu.

Produsul cheie în compania creată de cei doi este un card de credit pentru start-up-uri şi angajaţii acestuia care se bazează pe date în timp real, faţă de tradiţionalele scoruri de credit. Factorul ce estimează compania la cota de 2,6 miliarde de dolari este posibilitatea unei extinderi spre alte tipuri de businessuri.

Firma a introdus, de asemenea, carduri de credit pentru e-commerce şi comapanii de cercetare în domeniul medical. Pe lângă start-up-uri, Brex plănuieşte să lucreze şi cu firme mai mari, axându-se în mod special pe managementul cheltuielilor.

Deşi povestea în care un student de la o universitate de top abandonează studiile şi îşi deschide un start-up poate părea un clişeu, ascensiunea celor doi este cu adevărat impresionană.

Fondată în urmă cu doi ani, Brex este una dintre companiile care au ajuns să fie cotate extrem de rapid la peste un miliard de dolari, alăturându-se unor startup-uri precum Uber sau Bird Rides, un start-up care închiriază scutere electrice, lansat anul trecut şi în România.

Vezi și

Apple a pierdut primul loc în topul celor mai valoroase companii din lume. Cine este noul lider

Microsoft a depăşit joi Apple şi a devenit cea mai valoroasă companie din lume. Acţiunile …