Vila creatorilor de modă Dolce și Gabbana de pe insula italiană Stromboli / foto lionard.com

Cum arată vila creatorilor de modă Dolce și Gabbana de pe insula Stromboli. E scoasă la vânzare

Vila luxoasă deţinută de creatorii de modă Domenico Dolce şi Stefano Gabbana pe insula Stromboli, în largul Siciliei, cu vedere panoramică spre mare şi care include şapte apartamente decorate de cei doi designeri, precum şi o suprafaţă de 300 de metri pătraţi de terase şi grădini este scoasă la vânzare, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Agenţia imobiliară Lionard Luxury Real Estate a făcut anunţul marţi dimineaţă după care a primit ”zeci de emailuri şi apeluri telefonice care solicitau informaţii suplimentare”, a precizat compania pentru AFP.

Preţul solicitat va fi însă dezvăluit doar eventualilor clienţi.

Celebra casă de modă Dolce&Gabbana s-a aflat în centrul unei controverse în ultimele luni pe fundalul unui boicot ale produselor sale pe site-rile de comerţ online din China, ţară care reprezintă în mod tradiţional o treime din cifra sa de afaceri.

Compania nu a dezvăluit însă impactul financiar al acestui boicot lansat după publicarea, în noiembrie 2018, de către D&G şi în mod special de Stefano Gabbana a unor videoclipuri şi comentarii considerate rasiste.

Un purtător de cuvânt al casei de modă a precizat pentru AFP că imobilul face parte ”din viaţa privată a stiliştilor” şi că vânzarea acestuia nu are ”nicio legătură cu problemele financiare ale companiei”.

Proprietatea, la care se poate ajunge doar cu elicopterul sau la bordul unei ambarcaţiuni, beneficiază de o privelişte uimitoare către insula Strombolicchio şi vulcanul Stromboli, care a devenit activ la începutul lunii iulie, erupţiile provocând moartea unei persoane.

Înconjurată de terase şi grădini cu plante specifice florei mediteraneene, locuinţa, complet albă, a luat naştere din comasarea a trei locuinţe construite în stilul zonei şi este situată pe coasta alcătuită din roci vulcanice.

Proprietatea se întinde pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, dintre care 235 de metri pătraţi reprezintă suprafaţa locuită. Cei doi stilişti sicilieni au decorat imobilul cu multă pasiune: mobilier de epocă, ţesături cu motive baroce pe paturi şi canapele, obiecte artizanale locale (ceramică pictată), iar fiecare dintre cele şapte apartamente este zugrăvit într-o culoare diferită (albastru, galben, verde, roz etc).

„Începând din anii 1990, designerii Dolce şi Gabbana şi-au petrecut toate verile în acest colţ de paradis”, a afirmat Lionard, reamintind ”dragostea necondiţionată” pe care cei doi o nutresc pentru Sicilia, ”sursă de inspiraţie constantă şi esenţială pentru colecţiile acestora” şi pentru Insulele Eoliene.

Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au precizat anul trecut că nu intenţionează să vândă casa de modă pe care o deţin, subliniind că după moartea lor, niciun alt designer nu le va lua locul.

Cei doi creatori au explicat la momentul respectiv că sunt încă foarte apropiaţi, chiar dacă nu mai formează un cuplu.

„Chiar şi în ziua de astăzi, ceea ce este al meu este şi al lui, şi ceea ce este al lui este şi al meu (…). Partenerii noştri ştiu asta”, a explicat Domenico Dolce pentru cotidianul Il Corriere della Sera.

Vezi și

Ce diferență de vârstă este între Diana Șoșoacă și soțul ei Silvestru

Diana și Silvestru Șoșoacă sunt doi politicieni cunoscuți în România, iar recent au fost subiectul …