Lider al opoziţiei din Venezuela, arestat de forţele de securitate ale regimului Maduro

Edgar Zambrano, vicepreşedinte al Adunării Naţionale de la Caracas, controlată de opoziţie, a fost arestat de forţele de securitate loiale regimului preşedintelui Nicolas Maduro, a anunţat miercuri Juan Guaido, liderul opoziţiei din Venezuela, informează agenţia de ştiri Dpa, potrivit Mediafax.

„Regimul l-a luat pe prim vicepreşedinte”, a anunţat Guaido pe Twitter, adăugând că regimul Maduro „intenţionează să dezintegreze puterea reprezentată de toţi venezuelienii, dar nu va reuşi”.

Zambrano a scris pe Twitter că vehiculul în care se afla a fost înconjurat de ofiţeri din forţele de securitate, chiar în faţa sediului partidului său. Cum a refuzat să iasă din vehicul, forţele de securitate au remorcat vehiculul său până la Helicoide, o clădire guvernamentală din Caracas, transformată în închisoare.

Zambrano şi mai mulţi parlamentari din Venezuela sunt anchetaţi pentru trădare şi instigare la insurecţie.

Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Numeroase ţări din Uniunea Europeană, inclusiv România, au luat decizii similare.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculaţiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că preşedintele Donald Trump menţine „toate opţiunile”. De asemenea, China, Turcia, Cuba şi Siria îl susţin pe Nicolas Maduro.

Vezi şi

Politicianul american care promite că va vindeca cancerul dacă va ajunge preşedinte – VIDEO

Fostul vicepreşedinte al SUA, Joe Biden, susţine că, în cazul în care va ajunge preşedinte, …