Donald Trump a grațiat un militar american care a ucis un prizonier irakian – FOTO

Preşedintele Donald Trump a graţiat un fost militar american condamnat în 2009 la cinci ani de închisoare pentru uciderea unui deţinut irakian, a anunţat luni Casa Albă, relatează Associated Press, preluat de Mediafax.

Trump a semnat un ordin executiv de clemenţă, o graţiere completă, pentru fostul militar Michael Behenna, din Oklahoma, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders.

Behenna a fost condamnat pentru o crimă fără premeditare într-o zonă de conflict după uciderea unui presupus terorist al-Qaida în Irak. El a fost eliberat condiţionat în 2014 şi a fost programat să rămână în perioada de supraveghere până în 2024.

Un tribunal militar l-a condamnat pe Behenna la 25 de ani de închisoare. Cu toate acestea, cea mai înaltă instanţă de recurs din cadrul Armatei americane a constatat cu îngrijorare modul în care instanţa de judecată a tratat afirmaţia lui Behenna că a acționat în legitimă apărare, a spus Sanders.

De asemenea, Consiliul de Clemenţă al Armatei şi Comisia de Eliberări Condiţionate au redus pedeapsa la 15 ani şi l-au eliberat condiţionat de îndată ce a fost eligibil.

Vezi şi

E bolnav Donald Trump? Reacţia preşedintelui după ce au apărut speculaţii pe tema stării sale de sănătate

Preşedintele american a infirmat speculaţiile cum că ar fi bolnav. Preşedintele american Donald Trump, care …

loading...