Donald Trump a grațiat un militar american care a ucis un prizonier irakian – FOTO

Preşedintele Donald Trump a graţiat un fost militar american condamnat în 2009 la cinci ani de închisoare pentru uciderea unui deţinut irakian, a anunţat luni Casa Albă, relatează Associated Press, preluat de Mediafax.

Trump a semnat un ordin executiv de clemenţă, o graţiere completă, pentru fostul militar Michael Behenna, din Oklahoma, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders.

Behenna a fost condamnat pentru o crimă fără premeditare într-o zonă de conflict după uciderea unui presupus terorist al-Qaida în Irak. El a fost eliberat condiţionat în 2014 şi a fost programat să rămână în perioada de supraveghere până în 2024.

Un tribunal militar l-a condamnat pe Behenna la 25 de ani de închisoare. Cu toate acestea, cea mai înaltă instanţă de recurs din cadrul Armatei americane a constatat cu îngrijorare modul în care instanţa de judecată a tratat afirmaţia lui Behenna că a acționat în legitimă apărare, a spus Sanders.

De asemenea, Consiliul de Clemenţă al Armatei şi Comisia de Eliberări Condiţionate au redus pedeapsa la 15 ani şi l-au eliberat condiţionat de îndată ce a fost eligibil.

Vezi şi

Matrix revine cu al patrulea film din serie. Keanu Reeves, în rolul lui Neo

După 20 de ani de la debutul său în rolul Neo în primul lungmetraj „Matrix”, …