Bavaria susţine aderarea Bulgariei la Schengen

Bulgaria apără într-un mod remarcabil graniţele externe ale Europei şi a făcut multe pentru Uniunea Europeană, a afirmat joi la Sofia prim-ministrul landului german Bavaria, Markus Soeder, exprimându-şi susţinerea pentru aderarea acestei ţări la spaţiul Schengen, transmite BTA, citat de Agerpres.

„Astăzi Bulgaria arată cât este de puternică şi stabilă şi cât de importante sunt eforturile de menţinere a securităţii frontierelor UE”, a comentat Soeder, după o întâlnire cu premierul bulgar Boiko Borisov.

Markus Soeder a subliniat că Bulgaria a primit sprijin din partea UE pentru apărarea graniţei externe, dar totodată a investit propriile fonduri şi eforturi în acest sens, iar acum este o ţară stabilă pentru viitoare investiţii şi un factor important pentru stabilitatea regiunii. „Susţinem Bulgaria pentru Schengen”, a declarat Soeder.

La rândul său, Boiko Borisov a afirmat că l-a informat pe prim-ministrul bavarez în legătură cu măsurile luate de Sofia pentru apărarea graniţei externe a UE şi a menţionat că Bulgaria se află pe primul loc în Europa în ce priveşte numărul de traficanţi de migranţi reţinuţi şi condamnaţi, ceea ce înseamnă că îşi respectă cu stricteţe angajamentele.

El a insistat că ţara sa este un loc foarte propice investiţiilor şi este complet pregătită pentru Schengen, precizând că în momentul de faţă problema nu o reprezintă graniţa cu Turcia, ci cea cu Grecia, care face parte din Schengen.

Markus Soeder vizitează Bulgaria la invitaţia premierului bulgar, cu care a discutat despre cooperarea bilaterală în domeniile afacerilor interne, securităţii, economiei şi finanţelor, precum şi alte subiecte de pe agenda europeană.

Cei doi au semnat joi dimineaţa o Declaraţie comună între guvernul bulgar şi cel al landului Bavaria cu privire la cooperarea în materie de securitate şi combaterea criminalităţi.

Vezi şi

Depăşiţi şi de bulgari? Vecinii noştri ne-o iau înainte şi ar putea adera la Euro în 2023. România nu îndeplineşte niciun criteriu economic

Bulgaria şi Croaţia au şanse să adere la Zona Euro în 2023. UE va susţine …

loading...