Directorul Aeroportului Cluj, la Londra: Aeroporturile regionale ar putea prelua o parte din traficul internaţional

David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj, este de părere că aeroporturile regionale au şansa de a prelua o parte din traficul intercontinental, în detrimentul aeroporturilor mari.

Afirmaţia a fost făcută la conferința anuală Passenger Terminal Conference 2019, care se desfășoară în aceste zile la Londra. Evenimentul reunește anual specialiști din domeniul aviației reprezentând autoritățile aviatice civile, aeroporturi, companii aeriene, alte firme cu activități în domeniul aeronautic, care analizează cele mai recente tendințe și evoluții în industria aviatică, în încercarea de a identifica soluții la numeroasele provocări cu care se confruntă în prezent această industrie.

David Ciceo a analizat în intervenția sa oportunitățile oferite aeroporturilor regionale de perspectiva de a prelua o parte din traficul intercontinental care nu va putea fi acoperit de aeroporturile mari, în condițiile în care acestea se confruntă deja cu un număr considerabil de constrângeri legate de capacitate și de numărul de sloturi, iar prognozele de trafic aerian estimează că numărul pasagerilor din întreaga lume se va dubla până în 2035.

Aeroportul Internațional Cluj este al doilea aeroport al României, în funcție de numărul de pasageri, cu un trafic de aproape 3 milioane de pasageri anual. Având în vedere considerațiile de mai sus, David Ciceo a expus pregătirile pe care le are în vedere conducerea aeroportului pentru adaptarea infrastructurii sale la aceste tendințe.

Aeroportul Internațional Cluj are un plan de dezvoltare pentru creșterea capacității de procesare a pasagerilor până la 7 milioane anual, extinderea pistei de aterizare-decolare la 3.400 m și, de asemenea, pentru deservirea aeronavelor care operează pe zboruri intercontinentale.

Vezi şi

Accident simulat pe Aeroportul Cluj: o aeronavă s-a rupt în două la aterizare

Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj a organizat astăzi un exercițiu de antrenament pentru verificarea aplicabilității …

Un comentariu

  1. Psst Boss! Vrei zboruri intercontinentale?Vise,Boss,Vise.Pun pariu ca dupa locul 2 Aeroportul Cluj aterizeaza pe 3 in 2019.Pe zborurile interne chiar o sa pice pe trei.Dupa plecarea Wizz de pe ruta CJ-Bucuresti ati declarat ca negociati cu alte companii,dar nimic.Ati ramas cu Blue Air si Tarom,apropo ati vazut pretul biletelor,pe respectiva rutaDin Timisoara la Bucuresti zbori cu Ryanair cu aproximativ 15euro.Bani ptr pista de 3400m de unde?
    Asa ca sefule nu mai visa la zboruri intercontinentale.