Anchetă în Venezuela împotriva lui Juan Guaido. Preşedintele autoproclamat are conturile blocate și interdicţie de a părăsi ţara

Curtea Supremă de Justiţie din Venezuela a deschis o anchetă împotriva lui Juan Guaido, liderul opoziţiei şi preşedinte interimar autoproclamat, i-a interzis să părăsească ţara şi i-a blocat conturile bancare până la finalizarea investigaţiei, relatează BBC, preluat de Mediafax.

Curtea Supremă a deschis o anchetă preliminară în ceea ce îl priveşte pe Juan Guaido la cererea procurorului general Tarek Saab. Preşedintele interimar este acuzat că a ajutat alte ţări să intervină în problemele interne din Venezuela.

Având în vedere că este preşedintele Ansamblului Naţional din Venezuela, Juan Guaido beneficiază de imunitate, în afara cazului în care investigaţia este ordonată de Curtea Supremă. Deschiderea anchetei a fost posibilă deoarece cei 32 de membri ai Curţii îi sunt loiali preşedintelui Nicolas Maduro.

Preşedintele Nicolas Maduro, în vârstă de 56 de ani, se confruntă cu o criză politică după ce Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar.

Statele Unite, Canada şi majoritatea statelor din America Latină şi-au manifestat susţinerea pentru Guaido. Preşedintele Nicolas Maduro a fost susţinut sâmbătă, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU, de către China şi Rusia. Maduro a respins apelurile făcute de Statele Unite, Canada, statele din America Latină şi din Uniunea Europeană pentru organizarea unor noi alegeri.

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise în urma protestelor recente din Venezuela, 26 dintre acestea fiind împuşcate de către forţele pro-guvernamentale, a declarat marţi purtătorul de cuvânt ONU pentru Drepturile Omului, Rupert Colville.

Vezi şi

Theresa May şi-a anunţat în lacrimi demisia: „Regret foarte mult că nu am reuşit să realizez Brexit”

Theresa May a anunţat, vineri dimineaţă, că va demisiona din funcţiile de lider al Partidului …