Regina Elizabeth a II-a propune „un nou parteneriat” cu Europa după Brexit

Marea Britanie caută un „nou parteneriat” cu Europa după Brexit, a declarat regina Elisabeta a II-a în cadrul unui banchet organizat cu ocazia vizitei de stat a regelui olandez Willem-Alexander la Londra, transmite BBC, preluat de Mediafax.

În cadrul discursului susţinut Regina a spus că „alianţa durabilă” dintre Marea Britanie şi Olanda a rămas puternică.

„Ca inovatori, comercianţi şi internaţionali, suntem cu încredere în viitor”, a adăugat aceasta.

Anterior, regele Willem-Alexander a declarat că „ne întristează” faptul că Marea Britanie părăseşte UE, dar „Brexitul nu înseamnă rămas bun”.

Regele a reiterat comentariul anterior în timpul discursului de la banchet, însă a subliniat că respectă decizia luată în urma referendumului din 2016.

El a continuat să o laude pe Regină, descriind-o drept „cea mai neînfricată Bond Girl ever”, referindu-se la filmul prezentat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, în care monarhul s-a aflat alături de actorul 007 Daniel Craig.

Regele Olandei şi soţia sa, Regina Maxima, iau parte la o vizită de stat în Marea Britanie.

Primul ministru Theresa May, prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall, şi ducele de Cambridge au fost, de asemenea, prezenţi la banchet, alături de membri ai conducerii Cabinetului şi de personalităţi de conducere din viaţa publică britanică şi olandeză.

Vezi şi

Ai telefon Huawei? Google a restricţionat accesul dispozitivelor Huawei la Android

Compania americană Google a restricţionat accesul dispozitivelor Huawei la unele actualizări ale sistemului de operare …