Acasă / Politică & Diplomaţie / Trump: China a încercat să influenţeze alegerile generale din Statele Unite din noiembrie

Trump: China a încercat să influenţeze alegerile generale din Statele Unite din noiembrie

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU că autorităţile din China au încercat să interfereze în alegerile generale din Statele Unite din luna noiembrie, relatează BBC.

Donald Trump consideră că Administraţia din Beijing nu doreşte ca Partidul Republican să câştige alegerile, dar nu a oferit nicio dovadă concretă în ceea ce priveşte ingerinţa.

„China a încercat să interfereze în alegerile din 2018, din luna noiembrie. Împotriva Administraţiei mele. Ei nu vor să câştigăm deoarece sunt primul preşedinte care a provocat China pe problema comerţului. Noi câştigăm în ceea ce priveşte comerţul, noi avem de câştigat la orice nivel”, a declarat Trump.

Alegerile generale din Statele Unite vor avea loc în data de 6 noiembrie. Reprezentanţii Chinei nu au răspuns momentan acuzaţiilor aduse de preşedintele american.

Vezi şi

Fostul patron al echipei AC Milan a dispărut. Este căutat de poliţia din China pentru datorii neplătite

Omul de afaceri chinez, Li Yonghong, fostul patron al clubului AC Milan, s-a ascuns şi …