„Halo”, unul dintre cele mai cunoscute jocuri video, va fi transformat în serial TV

„Halo”, un joc video cu tematică SF şi de inspiraţie militară, va fi adaptat într-un serial dramatic de televiziune, au anunţat joi reprezentanţii postului american Showtime, citaţi de Reuters, relatează Agerpres.

Primul sezon al noului serial va include 10 episoade, bazate pe această franciză de jocuri video disponibile pe consola Xbox, şi va dramatiza un conflict din secolul al XXVI-lea între omenire şi o civilizaţie extraterestră, cunoscută sub numele de Covenant, combinând poveşti personale cu scene de acţiune şi de aventuri, au precizat reprezentanţii postului Showtime.

„Halo”, primul joc video de război dezvoltat pentru consolele Xbox create de Microsoft în 2001, a devenit de-a lungul anilor un adevărat fenomen global, vânzând peste 77 de milioane de copii pe plan mondial şi generând venituri de peste 5 miliarde de dolari. Acest joc video stă deja la baza unei serii de produse derivate, din care fac parte mai multe romane grafice, volume de benzi desenate şi jucării.

David Nevins, directorul executiv al Showtime, a spus că „Halo” reprezintă „cel mai ambiţios proiect abordat vreodată” de această reţea de televiziune americană.

Filmările pentru noul serial vor debuta în 2019, însă reprezentanţii postului Showtime, o divizie a grupului CBS, nu au precizat data de lansare a acestei producţii de televiziune.

Amblin Television, o companie deţinută de Steven Spielberg, va fi coproducător al serialului, în colaborare cu 343 Industries, divizia de jocuri video a grupului Microsoft.

Industria americană a jocurilor video generează o cifră de afaceri de 36 de miliarde de dolari şi s-a dovedit un teren fertil pentru televiziune şi cinematografie, contribuind la apariţia unor versiuni pentru marile ecrane ale jocurilor „Lara Croft Tomb Rider”, „Assassins Creed” şi „Warcraft”.

Vezi şi

Preşedintele Iranului respinge ideea unui dialog cu SUA şi face apel la „rezistenţă”

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat marţi că preferă diplomaţia, însă situaţia prezentă nu este …