Iată de ce erau atât de sănătoşi strămoşii noştri: Consumau un aliment pe care multă lume îl evită acum

Când cercetările medicale au descoperit acţiunile negative ale produselor alimentare noi, care au încercat să înlocuiască grăsimile tradiţionale, specialiştii şi-au îndreptat atenţia către slănină, un aliment fără E-uri, coloranţi şi conservanţi.

Şi au primit răspuns la întrebarea: de ce strămoşii noştri au fost sănătoşi şi puternici?

Ei bine, s-a dovedit că slănina întăreşte siste­mul imunitar. Această calitate se datorează acidului ara­hi­donic, care favorizează scăderea coleste­ro­lului, îmbu­nătaţeşte funcţiile de protecţie ale organis­mului şi, de ase­menea, este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imu­ne şi reac­ţiile inflamatorii.

  • Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inimă şi vasele de sânge, reglementează contracţiile mus­culare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului car­diac, şi sprijină tonusul vascular.
  • Fumătorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mă­nancă puţină slănină, datorită faptului că ea conţine sele­niu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse de ţigări se reduc parţial.
  • Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pan­­samentului gastric, care previne absorbţia rapidă de al­cool din stomac. Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuşi, va fi absorbit, dar treptat.

sursa: realitatea.net

Vezi și

De ce nu e bine să bei cafea dimineață

Deși cele mai multe persoane preferă să-și înceapă diminețile cu o cană fierbinte de cafea, …