UNPR – cu PSD sau pe cont propriu

Liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat că la nivelul partidului sunt analizate două variante pentru viitoarele alegeri: o alianţă cu PSD, existând în acest sens o propunere de protocol din partea social-democraţilor, şi participarea pe liste proprii – curent „destul de îndrăzneţ”, „tot mai puternic”.

„Sunt două curente în momentul de faţă: avem o propunere din partea PSD să facem o alianţă pentru viitoarele alegeri locale şi generale şi avem un curent, cred eu destul de îndrăzneţ în partid, care vor să mergem singuri”, a spus Oprea, sâmbătă, într-o emisiune a postului Realitatea TV.

El a menţionat că nu doreşte să se antepronunţe în privinţa acestor variante, precizând că trebuie să se consulte cu colegii, în partid făcându-se o analiză.

„Avem două posibilităţi, le analizăm: să mergem în alianţă cu PSD sau să mergem singuri în alegeri. Spuneam că e un curent din ce în ce mai puternic în partid, puţin prea optimişti, prea îndrăzneţi, spun: domnule, trebuie să mergem singuri”, a mai spus Oprea, precizând că se va lua o decizie „la momentul oportun”.

În ceea ce priveşte viitoarele alegeri locale, Gabriel Oprea a menţionat că UNPR speră să recâştige primăriile pe care le conduce, în jur de 100, dintre care cinci mari primării – Sectorul 2, Drobeta Turnu Severin, Călăraşi, Galaţi, Baia Mare -, dar să câştige şi altele.

Vezi şi

ANALIZĂ | Partidele au cheltuit zeci de milioane de lei pe imagine și propagandă în primele trei luni din 2021

Partidele politice din România au primit în luna ianuarie aproape 20 de milioane de lei, …

loading...