Foto: facebook.com/Ion.Ceban.public

Alegeri locale în Republica Moldova: Primarul Chişinăului, Ion Ceban, câștigă un nou mandat încă din primul tur

Primarul în exerciţiu al municipiului Chişinău, fostul socialist Ion Ceban, a câştigat, din primul tur, alegerile locale din capitala Republicii Moldova, potrivit rezultatelor preliminare anunţate, luni, de Comisia Electorală Centrală, în urma finalizării centralizării voturilor din cele 305 secţii de votare, transmite de la Chișinău trimisul special al Agerpres, Cristian Lupaşcu.

Ceban, care a candidat acum din partea Mişcării Alternativa Naţională, al cărei preşedinte este, a fost susţinut de 132.802 alegători, respectiv 50,62% din totalul cetăţenilor care şi-au exercitat dreptul de vot în Chişinău.

Pe locul al doilea se situează candidatul partidului de guvernământ, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Lilian Carp, care a fost votat de 74.074 alegători (28,23%).

Pe poziţia a treia se află candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova, Adrian Albu, cu 11.871 voturi (4,52%), iar pe locul al patrulea – Victor Chironda din partea Platformei Dreptate şi Adevăr, cu 10.011 voturi (3,82%).

La alegerile locale desfăşurate duminică pentru primăria Chişinău au candidat 27 de persoane.

Vezi și

USR anunță că va vota pentru ridicarea imunităţii lui Cîţu şi îl va susţine pe Voiculescu pentru europarlamentare

Parlamentarii USR vor vota, săptămâna viitoare, pentru ridicarea imunităţii senatorului Florin Cîţu, aşa cum cere …