AFP PHOTO / TELEGRAM CHANNEL @CONCORDGROUP_OFFICIAL

Armata rusă este în retragere în regiunile Herson şi Zaporojie, anunță şeful Wagner

Armata rusă se retrage în regiunile ucrainene Herson şi Zaporojie, în timp ce Ministerul rus al Apărării îl induce în eroare pe preşedintele Vladimir Putin, a denunţat vineri şeful grupului de mercenari ruşi Wagner, Evgheni Prigojin, un critic acerb al comandamentului militar rus, transmite agenţia EFE., preluată de Agerpres.

„Forţele armate ale Ucrainei zdrobesc armata rusă, în timp ce noi ne scăldăm în sânge, nimeni nu trimite rezerve, nu există nicio comandă”, afirmă el, într-o înregistrare video postată pe Telegram.

În pofida acestei situaţii, Ministerul Apărării şi Statul Major „încă cred că pot câştiga acest război”.

„Dar, în lipsa unui comandament, fără succese militare, vârful Ministerului Apărării îl înşală total pe preşedinte”, a apreciat Prigojin.

De aceea, „tot timpul auzim despre 60 de tancuri Leopard distruse, mii de soldaţi inamici anihilaţi”, a continuat el.

În videoclipul de o jumătate de oră, anunţat ca fiind prima parte a unui interviu cu Prigojin, şeful grupului Wagner atacă direct Ministerul rus al Apărării şi în special pe ministrul Serghei Şoigu, pe care l-a descris ca fiind un „bunic tremurător” care ar trebui judecat pentru moartea a „zeci de mii de tineri”.

„Este o operaţiune planificată mediocru”, a spus el, referindu-se la campania militară rusă care a început în februarie 2022.

Potrivit lui Prigojin, operaţiunea ar fi fost un succes dacă nu s-ar fi comis erori grave de planificare şi dacă „nu ar fi fost trimişi pe front soldaţi dezbrăcaţi şi desculţi”.

În ceea ce priveşte situaţia actuală de pe front, el a subliniat că „minciunile foarte mari” ale Ministerului Apărării continuă şi că adevărul va ieşi la iveală „atunci când această adunătură de gunoaie va realiza că a pierdut o bucată colosală de teritoriu şi va spune că s-a regrupat pe poziţii mai favorabile”.

Între timp, a spus el, soldaţii ruşi continuă să moară sau să fie grav răniţi.

Vezi și

Israelul a atacat Iranului. Explozii puternice în provincia Isfahan

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său …