Doliu în fotbal. Gianluca Vialli, fostul atacant de la Juventus și Chelsea, a murit la 58 de ani

Gianluca Vialli, fostul atacant al celor de la Chelsea sau Juventus, a murit la vârsta de 58 de ani. Vialli a fost primul italian care a condus o echipă din Premier League.

Vialli a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în 2017, dar după ce s-a vindecat în aprilie 2020, a fost diagnosticat din nou cu aceeaşi boală în 2021, relatează BBC, citat de Mediafax.

El a anunţat un concediu temporar din rolul său la echipa naţională a Italiei în decembrie pentru a se concentra asupra sănătăţii sale.

Vialli a jucat de 59 de ori pentru Italia şi a câştigat Liga Campionilor cu Juventus înainte de a se alătura echipei Chelsea în 1996 şi de a deveni jucător-manager în 1998.

El se alăturase lui Juventus în 1992 pentru suma record de 12 milioane de lire sterline, după ce câştigase titlul în Serie A şi Cupa Cupelor Europene în opt sezoane la Sampdoria.

Vialli a fost primul italian care a condus o echipă din Premier League, preluând funcţia de la Ruud Gullit, demis la sfârşitul sezonului, şi a condus-o pe Chelsea la victorii în Cupa Ligii, Cupa Cupelor Uefa şi Supercupa Uefa.

De asemenea, a condus-o pe Chelsea la victoria în finala Cupei Angliei şi a Charity Shield din 2000, dar a fost demis la începutul sezonului următor, după un start slab.

Atacantul a mai avut o scurtă perioadă la Watford, pe atunci în liga secundă, în sezonul 2001-02, dar a fost demis după ce Hornets a terminat doar pe locul 14.

Vezi și

Iată ce trebuie să faci ca să dormi bine. Sfaturile vin de la experți

Mai mult de o treime dintre americani nu respectă recomandarea de şapte până la nouă …