Aveți ceva de muncă? Mi-e foame

Un bătrân care se adăpostea într-o gară, a înduioșat un trecător, după ce l-a întrebat dacă îi poate oferi un loc de muncă. Bărbatul are nevoie disperată de o sumă cât de mică, pentru a putea supraviețui.

De curând, un bărbat a relatat pe rețelele de socializare, povestea emoționantă a unui vârstnic. Autorul postării a povestit în detaliu că nu i-a venit să creadă ochilor și urechilor atunci când neajutoratul bătrânel nu i-a cerut bani, ci l-a întrebat dacă are să-i ofere un loc de muncă. Întâmplarea a emoționat un număr impresionant de utilizatori și a stârnit numeroase reacții din partea acestora.

Nea Mărin, în vârstă de 70 de ani, trăiește de pe o zi pe alta, dar trece cu ușurință neobservat de lumea grăbită din jurul său. Frapat, povestitorul dezvăluie detalii uluitoare, despre cel care pare să fie refuzat de societate: ,,Stă de ieri după cum spune, fără apă sau mâncare și parcă total invizibil”.

Și mai impresionant este faptul că, cazul lui nea Mărin nu este un caz singular. Din păcate, tot mai mulți oameni neajutorați, dispuși să muncească pentru a reuși să rămână în viață, sunt ignorați total de restul cetățenilor.

Bărbatul se luptă, zilnic, cu indiferența oamenilor

Întrebat de trecătorul preocupat, vârstnicul și-a spus, pe scurt, povestea. Se pare că, de-a lungul vieții, a muncit mai mult cu ziua. Nu a avut niciodată o direcție clară, dar nu a refuzat vreun loc de muncă și a reușit până la urmă, să pună o pâine pe masă. Din păcate, Nea Mărin a simțit că a primit din ce în ce mai multe lovituri de la viață, în ultima perioadă, dat fiind faptul că nu a mai reușit să își găsească o slujbă.

Bătrânul dârdâia de frig și a cerut doar o cafea caldă de la singurul om care i-a sărit în ajutor, sperând că îi va ține atât de foame, cât și de frig. Individul binevoitor, care a și publicat postarea, a făcut un apel către cei care vor vedea mesajul, evocând nevoia construirii unui adăpost social, în care să pot fi găzduite persoanele neajutorate, măcar pentru o scurtă perioadă de timp.

,,Trăim timpuri extrem de grele, dar se merită să visăm – mult sau cât va fi nevoie. Un astfel de centru sau măcar o cantină socială va rămâne în permanență un vis realizabil”, a scris internautul pe Facebook.

Vezi și

Cum era ora de lucru manual și Ziua Pionierilor în România comunistă

În timpul regimului comunist din România, participarea la ora de lucru manual și celebrarea zilei …