Fructul-minune: reface ficatul obosit, scade colesterolul și glicemia. Cum trebuie folosit ca să obții efectul maxim

Smochinele uscate sau în sos de ulei de măsline sunt nu numai o delicatesă, ci şi un remediu natural deosebit de puternic!

Smochinele sunt excelente mai ales pentru:

– Anemie

– Astm şi bronşită

– Constipaţie

– Colesterol mărit

– Hemoroizi

– Infertilitate

– Pietre la rinichi

– Probleme stomacale

Alte proprietăţi terapeutice:

– Anti-diabetice (pot reduce până la jumătate doza zilnică necesară de insulină)

– Conţin mult calciu

– Fibrele alimentare sprijină digestia

– Conţinutul mare de vitamina C întăreşte sistemul imunitar

– Fenolii conţinuţi au efecte antioxidante puternice

– Potasiul ajută la reglarea tensiunii arteriale

– Acizii graşi omega 3 şi omega 6 sprijină sănătatea inimii

– Triptofanul pe care îl conţin este un bun adjuvant pentru somn

Este recomandat să pregătiți şi să consumați smochinele mai ales astfel: Alegeți în jur de 30 de smochine de bună calitate. Pune-ți-le într-un borcan, apoi turnați peste ele ulei de măsline sau ulei de avocado, cât să le acopere.

Sigilați borcanul şi ţineți smochinele la macerat timp de 40 de zile, timp în care fructele se vor satura cu ulei. După această perioadă de timp, puteți începe să mâncați câte o smochină înainte de fiecare masă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor! Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului!

Vezi și

„Neam prost!” Mihai Morar, supărat pe atitudinea lui Culiță Sterp, după gravul accident provocat la Cluj

Faptul că manelistul Culiță Sterp a provocat un accident rutier grav la Cluj nu mai …