Procurorul general din regiunea separatistă Lugansk şi adjuncta sa au murit într-o explozie

Procurorul general al autoproclamatei Republici Populare Lugansk (LPR), din estul separatist la Ucrainei, şi adjuncta sa au fost ucişi vineri într-o explozie produsă în sediul unde lucrau, potrivit anunţului făcut de şeful administraţiei LPR, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

‘Astăzi, în urma unui act terorist, procurorul general al LPR, Serghei Gorenko, şi adjuncta sa Iekaterina Steglenko au fost ucişi’, a anunţat pe Telegram liderul prorus al acestei regiuni separatiste, Leonid Pasecinik.

‘Explozia, care s-a produs în clădirea Parchetului general (…) arată că regimul de la Kiev a depăşit toate limitele acceptabilului’, a adăugat el.

Pasecinik nu a dat alte detalii despre natura exploziei, dar a afirmat că autorităţile separatiste sunt în căutarea unor ‘persoane ce au legătură cu această crimă’.

În ultimele luni, zeci de responsabili separatişti sau funcţionari ai administraţiei ruse în teritoriile ucrainene ocupate au fost vizaţi de atacuri şi mai mulţi dintre ei au fost ucişi.

Vineri, un responsabil al administraţiei de ocupaţie ruse, Vladimir Rogov, a acuzat armata ucraineană că a executat lovituri împotriva sediului administraţiei din Herson (sud). O funcţionară a fost ucisă şi şoferul său a fost rănit de aceste lovituri, a indicat Rogov.

Vezi și

Iată ce trebuie să faci ca să dormi bine. Sfaturile vin de la experți

Mai mult de o treime dintre americani nu respectă recomandarea de şapte până la nouă …