Foto: depositphotos.com

Suplimentulul natural care reduce inflamaţia cronică din corp

Inflamaţia cronică este o afecţiune serioasă care, pe termen lung, poate deteriora ţesuturile şi duce la boli grave şi deces. Un supliment natural la îndemână ne ajută să ţinem la distanţa inflamaţia şi bolile asociate cu aceasta.

Sunt suplimente de care avem nevoie pentru a ne proteja sănătatea sau a-i da un boost. Spre exemplu, vitamina B 12 o putem lua doar ca supliment, fiindcă ea nu este produsă de organism şi nu o găsim în niciun aliment, nici măcar în carne, aşa cum se credea până recent.

Însă o vitamină pe care corpul o produce cu ajutorul luminii naturale ne poate feri de inflamaţia cronică. Este vorba despre vitamina D.

Ştim deja că vitamina D ajută la fixarea calciului în oase, însă ea are mai multe beneficii. Un studiu recent arată că un deficit de vitamine D duce la cresterea nivelului inflamaţiei în corp. Aşa că luarea de suplimente creşte capacitatea organismului de a se apăra.

Cercetarea, realizată pe aproape 300.000 de persoane din Marea Britanie arată că persoanele cu deficienţă de vitamina D au reacţii inflamatorii comparativ cu cei care iau suplimente de vitamina D pe perioade lungi.

Un alt studiu arată că adulţii care au luat 2.000 de unităţi de vitamina D3 zilnic pe o perioadă de cinci ani au avut un risc mult mai mic de a se îmbolnăvi de diverse afecţiuni autoimune.

Ce este inflamaţia cronică

Pe scurt, inflamaţia este un răspuns al sistemului nostru imunitar, un mecanism de apărare natural, şi încercarea organismului de a se proteja împotriva patogenilor, celulelor bolnave, substanţelor iritante etc. Organismul încearcă să pornească procesul de vindecare pornind inflamaţia, astfel că vasele capilare se dilată, se produce infiltrare leucocitică, pielea se înroşeşte, ţesutul devine dureros şi se umflă pentru că se umple cu lichid.

Cum se manifestă inflamaţia cronică

Cele mai des întâlnite simptome sunt oboseala, durerile abdominale şi în piet, dureri de articulaţii, iritaţii pe piele, afte bucale şi febră.

În general, inflamaţia cronică duce la creşterea în greutate, boli de inimă, diabet, boli autoimune, cancer, AVC.

De reţinut este faptul că alimentaţia joacă un rol important. Fructele, legumele, uleiurile vegetale, condimentele şi cerealele integrale luptă împotriva inflamaţiei. La polul opus, carbohidraţii simpli (orezul alb, pastele, pâinea, făina, chips-urile, cartofii prăjiţi, pizza şi cerealele cu zahăr), zahărul în exces, grăsimile saturate (fast food, dulciurile din comerţ, orice aliment prăjit, carnea, lactatele) promovează procesul inflamator.

Inflamaţia cronică poate fi depistată cel mai simplu prin analize de sânge – testul proteinei C reactive de înaltă sensibilitate.

Vezi și

E oficial! Femeile pot iesi la pensie la 48 de ani si barbatii la 50 de ani. Cine beneficiaza de această decizie

Angajații care beneficiază de o pensionare mai rapidă. Este oficial! Vârsta de pensionare. O decizie …