Foto: depositphotos.com

Ce mesaj le-a transmis guvernul românilor care se tem vă vor avea probleme cu gazul natural la iarnă

România nu va avea probleme în privinţa asigurării gazelor naturale la iarnă, dă asigurări ministrul Energiei, Virgil Popescu, la începutul şedinţei Executivului.

„În acest moment România a reuşit să realizeze un stoc de depozite (de gaze naturale – n.r.) de peste 1,8 miliarde de metri-cubi. Ne asigurăm că avem toate măsurile luate pentru a pregăti din timp iarna dintre anii 2022 şi 2023”, anunţă, la începutul şedinţei de guvern, Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax.

La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că stocul precizat că stocul de umplere este de 59,48%, „peste graficul asumat în faţa Comisiei Europene”.

„Am depăşit inclusiv ţinta pe care ar fi trebuit să o avem la 1 septembrie 2022, când ar fi trebuit să avem 57%. Ne dorim să depăşim cu mult ţinta de 80% la dat de 1 noiembrie”, adaugă Popescu.

Ministrul Energiei a fost întrerupt de premier, care a afirmat că e nevoie de asigurarea coerentă a gazului pe perioada iernii.

„În acest moment fluxurile de intrare a gazului sunt în parametri normali. Nu am observat nicio scădere de fluxuri atât pe ziona de sud, cât şi pe zona de vest. Suntem în continuare în discuţii spre finalizalizare pentru aducerea unor cantităţi de gaze atât din Azerbaijan, cât şi din Statele Unite ale Americii şi Emiratele Arabe Unite. Discutăm în principal în momentul de faţă cu privire la tranzitul prin diverse state, Turcia, Bulgaria, Grecia şi descărcarea gazului lichefiat în porturile din Grecia sau Turcia, tocmai ca pe perioada iernii să avem asigurate şi fluxuri suplimentare de gaze naturale în aşa fel încât să putem trece peste zilele cu temperaturi foarte scăzute”, conchide Popescu.

Vezi şi

COD GALBEN! Meteorologii anunță patru zile de caniculă în 21 judeţe şi Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi o atenţionare Cod galben de caniculă şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...