Foto: Profimedia

Suma pe care o va primi David Popovici de la Ministerul Sportului pentru cele cinci medalii de la Campionatul European de Înot pentru juniori

David Popovici a strălucit la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori de la Otopeni, cucerind nu mai puțin de cinci medalii. Desemnat cel mai bun sportiv prezent la competiție, românul va primi o sumă consistentă din partea Ministerului Tineretului și Sportului.

Delegaţia României a cucerit nouă medalii (5 de aur și 4 de argint) și a terminat pe locul trei în clasamentul pe medalii al Campionatelor Europene de înot pentru Juniori de la Otopeni.

David Popovici va primi 87.000 de lei din partea MTS pentru cele cinci medalii câștigate la CE Înot Juniori

Conform Fanatik, citat de Hotnews, pentru fiecare medalie de aur, MTS oferă 19.000 de lei, iar argintul este recompensat cu 11.000 de lei.

Pentru o medalie de bronz, MTS oferă 8.000 de lei.

Prin urmare, David Popovici, dublu campion mondial la seniori, va încasa 87.000 de lei din partea MTS pentru performanțele sale incredibile de la Otopeni.

Medaliile câștigate de România la CE Înot pentru juniori de la Otopeni

  • 5 de aur – ştafeta masculină 4×100 m liber (David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu), David Popovici la 100 m liber, 200 m liber şi 50 m liber, Vlad Stancu la 1.500 m liber
  • 4 de argint – ştafeta mixtă de 4×100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu), Bianca Costea la 50 m liber şi Vlad Stancu la 400 m liber și 800 m liber.

David Popovici şi franțuzoaica Mary Ambree Moluh au fost desemnaţi cei mai buni sportivi de la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, pe baza unui punctaj întocmit pe baza celor mai bune performanţe înregistrate în competiţie.

Vezi și

Cum era ora de lucru manual și Ziua Pionierilor în România comunistă

În timpul regimului comunist din România, participarea la ora de lucru manual și celebrarea zilei …