Patru femei, tâlhărite de un bărbat în metrou. Le-a smuls lănţişoarele şi cerceii în timp ce trenul staţiona

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Capitală, după ce a săvârşit în câteva ore tâlhării la metrou, victime fiind patru femei, cărora le-a smuls lănţişoarele şi cerceii în timp ce trenul era oprit în staţii.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, citat de Agerpres, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada de Poliţie pentru Transportul Public au reţinut un bărbat, în vârstă de 43 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii a 4 infracţiuni de tâlhărie calificată, în aceeaşi zi.

Joi, în intervalul orar 6,30 – 10,30, mai multe persoane au fost victime ale unor infracţiuni de tâlhărie, în timp ce se aflau în trenurile de metrou, în zona Sectoarelor 1, 2 şi 3.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor desfăşurate de către poliţiştii Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public, s-a stabilit că toate faptele au săvârşite de un bărbat, în vârstă de 43 de ani.

De asemenea, din cercetări s-a mai stabilit că suspectul ar mai fi comis o altă infracţiune de tâlhărie, asupra unei femei, la data de 21 iulie, în jurul orei 20,00, când i-ar fi smuls un lănţişor în timp ce se afla într-o staţie de metrou din Sectorul 5.

Poliţiştii detaliază cele patru tâlhării săvârşite de bărbat:

  • în jurul orei 6,30, în timp ce se afla într-un tren de metrou, oprit într-o staţie din Sectorul 2, bărbatul i-ar fi smuls unei femei un cercel;
  • după aproximativ o jumătate de oră, aflându-se într-un tren de metrou, oprit într-o staţie din Sectorul 1, bănuitul i-ar fi smuls un cercel unei alte femei;
  • în jurul orei 9,30, bărbatul i-ar fi smuls unei persoane un lănţişor, într-un tren de metrou oprit într-o staţie din Sectorul 2.
  • ulterior, în jurul orei 10,30, bănuitul ar fi smuls, din nou, un lănţişor unei alte persoane, în timp ce se afla într-un tren de metrou, oprit într-o staţie din Sectorul 3.

Bărbatul a fost depistat şi condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

Bunurile pe care le-ar fi sustras, respectiv doi cercei şi două lănţişoare, au fost recuperate, urmând să fie predate persoanelor vătămate.

Vezi și

Cum era ora de lucru manual și Ziua Pionierilor în România comunistă

În timpul regimului comunist din România, participarea la ora de lucru manual și celebrarea zilei …