Foto: Eurosport

David Popovici revine în țară. Apel făcut de Camelia Potec: „Așteptăm toți românii la Otopeni”

David Popovici a făcut un Campionat Mondial de Natație extraordinar, iar românii sunt invitați să îl primească așa cum se cuvine pe tânărul sportiv la revenirea în țară.

Elevul lui Adrian Rădulescu a triumfat atât în proba de 200 de metri liber, cât și în cea de 100 de metri liber, iar revenirea lui în țară este programată duminică, la ora 21:05. David Popovici va fi însoțit de antrenorii Adrian Rădulescu și Dragoș Luscan. Cu aceeași cursă va sosi și Robert Glință, finalist al probei de 100 de metri spate de la Budapesta, scrie sport.ro.

Primirea lui David Popovici va avea loc la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă, iar românii sunt invitați de Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, pentru a-l felicita pe tânărul sportiv, dar și pe ceilalți membri ai echipei României.

„La Otopeni așteptăm toți românii să vină să îl încurajeze pe David și să încurajeze întreaga echipă a României. Când spun întreaga echipă, avem o echipă numeroasă, care va lupta să câștige medalii pentru România aici, acasă.

Nu va concura doar în probele individuale, ci și în cele de ștafetă, pentru că avem o echipă numeroasă”, a spus Camelia Potec.

La Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă” vor mai fi prezenți Eduard Novak, ministrul Sportului, secretarii de stat Thomas Moldovan și Flavius Sirop, precum și alți reprezentați ai ministerului.

David Popovici, campion mondial și la 100 de metri liber

David Popovici a câștigat finala de la 100 m liber cu timpul de 47,58, după ce și-a valorificat la maximum finișul devastator.

Pe locul secund s-a situat francezul Maxime Grousset, care a blocat cronometrul la 47,64, în timp ce locul al treilea i-a revenit canadianului Joshua Liendo Edwards, cu un rezultat de 47,71.

România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001).

Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Vezi şi

Suma pe care o va primi David Popovici de la Ministerul Sportului pentru cele cinci medalii de la Campionatul European de Înot pentru juniori

David Popovici a strălucit la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori de la Otopeni, cucerind …

loading...