Ion Țiriac / Foto: gsp.ro

Ion Ţiriac, nimicitor după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc la meciul cu Ungaria. „Am ieșit afară!”

Ion Ţiriac, nimicitor după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc la meciul cu Ungaria. „Am ieșit afară!”

Omul de afaceri Ion Ţiriac a criticat în termeni duri faptul că hocheiştii români au cântat imnul Ţinutului Secuiesc la meciul împotriva Ungariei de la Campionatul Mondial.

Ion Ţiriac, fost mare jucător de tenis care a activat în trecut şi ca hocheist, s-a arătat total împotriva cântării imnului Ţinutului Secuiesc. Omul de afaceri a reamintit despre momentul în care a părăsit terenul de joc în Statele Unite pe motiv că nu se intonase imnul României.

„Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a declarat Ion Ţiriac, potrivit Agerpres.

Pe 8 mai, echipa naţională de hochei a României a fost învinsă de selecţionata Ungariei, cu scorul de 4-2 (2-0, 1-2, 1-0), la Ljubljana, în ultimul său meci de la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă.

La finalul partidei, mai mulţi hocheişti români de etnie maghiară s-au dus în faţa galeriei naţionalei Ungariei şi au cântat împreună imnul Ţinutului Secuiesc.

Federația Română de Hochei pe Gheață a programat un Birou Federal pentru data de 24 mai, când ar putea fi decisă suspendarea sportivilor care au cântat imnul Ținutului Secuiesc.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat că hocheiştii din echipa naţională a României care au cântat alături de galeria maghiară imnul Ţinutului Secuiesc la finalul partidei cu Ungaria, de la Campionatul Mondial din Slovenia, nu au lezat cu nimic imaginea României.

„Eu cred că reacţia este una deplasată, exagerată. Băieţii au cântat efectiv după competiţie, după evenimentul oficial. Trebuie să ştie toată lumea că nu au cântat în locul imnului României sau în partea oficială a competiţiei. Când s-a terminat competiţia, galeria început să cânte.

Ştie toată lumea că 90% din echipa naţională a României provine din Harghita şi vă daţi seama că sunt etnici maghiari. Galeria a început să cânte şi ei au cântat alături de ei imnul Ţinutului Secuiesc. Ceea ce pentru noi, din punctul de vedere al ministerului, nu este nimic care lezează într-un fel imnul statului, principiile. Este vorba de o manifestare a lor, este vorba despre cultura maghiară, despre sentimentul lor, şi nu s-a lezat cu nimic imaginea României”, a declarat, marţi, Eduard Novak.

La Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, România a pierdut toate cele patru meciuri, 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania şi 2-4 cu Ungaria, retrogradând în Grupa B, al treilea eşalon valoric al Campionatului Mondial.

Slovenia a încheiat pe primul loc, promovând astfel în eşalonul de elită al hocheiului mondial. Ungaria a ocupat locul secund, fiind urmată de Lituania, Coreea de Sud, în timp ce România s-a clasat ultima, fără vreun punct.

Vezi şi

Cine sunt cei mai bogaţi români. Doar doi au reuşit să treacă de 1 miliard de euro

Cel mai bogat român are o avere de 1,7-1,8 miliarde de euro, fiind urmat în clasament de doi fraţi, care au împreună 1,1-1,2 miliarde de euro, arată ediţia pe anul 2017 a „Top 300 Cei mai Bogaţi Români”.

loading...