Cele mai populare jocuri cu cărți din toate timpurile

Jocurile de cărți au  distrat jucătorii din întreaga lumea de-a lungul istoriei și au devenit o parte importantă în foarte multe culturi din diverse colțuri ale Planetei. Și nu spunem asta cu intenția de a exagerea, dar oamenii au căutat din cele mai vechi timpuri metode de a socializa și de a se juca, iar jocurile de cărți au oferit toate astea și mult mai mult. În prezent sunt printre cele mai jucate activitate, fiind iubite de foarte multe persoane pentru simplitatea și ușurința în jucare, chiar dacă nu asigură rotiri gratuite fara depunere.

 Și totuși, ce face jocurile de cărți atât de populare în întreaga lumea. Ei bine, sunt mai multe aspecte care nu se pot neglija și pe care cu toții le știm doar că inconștient. Înainte de toate, nu ai nevoie de investiții financiare majore, astfel că nu ai nevoie deca de un pachet de cărți, care se găsește la un preț mojic. Mai apoi este faptul că orice joc ai alege este ușor de înțeles și nu pierzi timp de investit în asta. Nici faptul că sunt ușor de adaptat, pentru fiecare nouă generație nu este de neglijat – ba chiar se pot juca în orice colț din lume și nimeni nu s-ar plictisi de ele. De notat ar fi sca aceste jocuri sunt ușor portabile și că le poți lua cu tine oriunde, oricând, pentru că ocupă un spațiu foarte redus în orice bagaj ai alege. Și unde mai adaugi că rezultatul final depinde în egală măsură atât de noroc, cât și de intuiție și abilitați. Și, nu în ultimul rand, dezvolta și îmbunătățește relații puternice de prietenie. Iată-le mai jos pe cele mai populare!

Blackjack

Blackjack este un joc obișnuit în cadrul cazinourilor, tocmai pentru că este ușor de învățat dar mai ales de jucat și de câștigată, dacă știi ce ai de făcut și mai ales cum. Jucătorii joacă împotrivă dealerului și nu unii împotriva altora. Scopul lor este să ia cărți cu ajutorul cărora să cumuleze totalul 21 sau un număr apropiat de acesta. Persoana care reușește să fie cel mai aproape de țintă va câștiga runda, dar în cazul în care dealerul face asta, atunci toți participanții au pierdut runda. Dar nu este bine nici să totalizezi mai mult de 21, căci și în acest caz pierzi. Rezultatul final depinde de cărți, cărora le este atribuit cate o valoare – sunt simple de reținut cât pentru a se face un calcul.

Blackjack este o versiune modernă a jocului care se mai numește și 21. Foarte multe surse atribuie istoria lui autorului spaniol Miguel de Cervantes, care și-a câștigat renumele cu aventurile lui Don Quixote, acesta fiind cel care a marcat pentru prima oară detalii despre acest joc. Mai exact acesta menționa jocul veintiuna (21), în anul 1601, în povestea Novelas Ejemplares. Alte surse spun că originile datează mai în urmă, jocuri putând avea legături cu jocul cunoscut că 31 și care câștiga popularitate prin secolul al XV-lea în Europa Occidentală. În timp, jocul a suferit diverse modificări, pentru că versiunea de-acum fiind extrem de căutată.

Poker

Printre cele mai popularizate jocuri de cărți se numără și pokerul, care a devenit de-a lungul timpului subiect de cărți, de filme, de seriale și este asociat, în principiu, cu tot ceea ce semnifica cazinourile mai elegant și mai prețios. Este un joc pentru adulți, unde se fac pariuri cu mize majore, iar pentru asta ai nevoie de cărți speciale de joc pentru poker. Fiecare jucător încearcă să rămână cu cel mai mare scor. La început, dealerul vă distribui fiecărui participant jetoane, iar aceștia vor paria, ba chiar iți poți păcăli oponenții că ai cărți mai bune decât ale lor, când în realitate ai o mana destul de proastă. După o runda, fiecare jucător își va arăta cărțile, pentru a se stabili cine are mana cea mai buna și implicit cine a și câștigat.

Nu se cunoaște când și unde a început sa se joace poker, dar una dintre teorii sugerează că ar fi în strânsă legătură cu jocul cunoscut că poque, făcut cunoscut de coloniștii francezi care s-au stabilit în statele sudice ale Americii, joc care la rândul său ar fi fost influențat de versiunea spaniolă primero. Deși nu știe unde a început totul, știm către ce anume se îndreaptă pokerul, mai exact continuă să crească grație tehnologiei avansate.

Baccarat

Mai mult ca sigur ai citit și despre Baccarat, un joc care desi poate nu are reputația celora dinainte este cât se poate de interesant și ofertanta din mai multe puncte de vedere. Prezent în foarte multe cazinouri, fie ele fizice sau virtual, jocul baccara cum mai este cunoscut, se joacă în doi, jucător și bancher. Fiecare rundă de joc are trei posibile scenarii după și se plasează pariurile în funcție de aceste trei opțiuni: jucătorul are scorul cel mai mare, bancherul are scorul cel mai mare sau este remiza. Pentru acest joc există trei versiuni dintre care se poate alege, în funcție de preferințele fiecăruia: Baccarat Punto Banco, Baccarat Chemin de Fer sau Baccarat Banque.

Originile jocului sunt la fel de disputate că și în cazul celorlalte, dar se știe cu exactitate că jocul era extrem de cunoscut în rândul comunităților franceze în secolul al XIX lea, mai ales printre nobili. În ultimele secole jocul s-a răspândit cu repeziciune peste tot, și pentru că atot fost asociat cu agentul 007 James Bond și i-a oferit o greutate considerabilă.

Concluzie

Și totuși, ce face jocurile de cărți atât de populare în întreaga lume. Ei bine, sunt mai multe aspecte care nu se pot neglija și pe care cu toții le știm doar că inconștient. Înainte de toate, nu ai nevoie de investiții financiare majore, astfel că nu ai nevoie deca de un pachet de cărți, care se găsește la un preț mojic. Mai apoi este faptul că orice joc ai alege este ușor de înțeles și nu pierzi timp de investit în asta. Nici faptul că sunt ușor de adaptat, pentru fiecare nouă generație nu este de neglijat – ba chiar se pot juca în orice colț din lume și nimeni nu s-ar plictisi de ele. De notat ar fi ca aceste jocuri sunt ușor portabile și că le poți lua cu tine oriunde, oricând, pentru că ocupă un spațiu foarte redus în orice bagaj ai alege. Și unde mai adaugi că rezultatul final depinde în egală măsură atât de noroc, cât și de intuiție și abilitați. Și, nu în ultimul rand, dezvolta și îmbunătățește relații puternice de prietenie.

Fiecare dintre aceste trei jocuri pe care ți le-am enumerat merită atenția ta. Că ești în căutarea a ceva care să te țină ocupat, că te-ai plictisiți și vrei să încerci ceva nou sau vrei să te distrezi și să încerci ceva altfel în materie de entertainment, jocurile de cărți se pot dovedi o resursă foarte simpatica pentru a le bifa pe toate acestea.

Vezi și

Cum faceți diferența la facturi cu un sistem de ventilație cu un recuperator de căldură

Aerul din încăperi poate fi de până la 5 ori mai poluat decât cel din …