Foto: economica.net

BREAKING NEWS | Şcolile nu se închid dacă rata de infectare depăşeşte 6 la mie

Şcolile rămân deschise chiar dacă rata de infectare depăşeşte 6 la mia de locuitori. Vor fi mai multe controale pentru respectarea măsurilor sanitare, anunță Mediafax.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă, referitor la scenariile de functionare a şcolilor, că Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase a decis decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezenţei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecţie sanitară în şcoli.

Grupul a mai decis adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.

„După această primă etapă urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern şi abilitarea miniştrilor educaţiei şi sănătăţii să opereze modificări în ordinul comun, în concordanţă cu hotărârile adoptate. Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, în vederea stabilirii formulei de funcţionare a şcolilor, începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021”, transmite Cîmpeanu.

Vezi şi

Când se întorc elevii a școală, după vacanța de Paște și 1 Mai. Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educaţiei vrea ca elevii din clasele terminale ale şcolilor aflate în scenariul roşu să …

loading...