Miliardarul Jeff Bezos s-a întors în siguranță pe Pământ, după zborul în Spațiu

Racheta New Shepard a lui Jeff Bezos și-a încheiat călătoria spre spațiu, în primul zbor de turism spațial al companiei Blue Origin. La bord s-au aflat patru pasageri – trei bărbaţi şi o femeie, din medii şi cu experienţe foarte diferite, transmite Digi24.

ACTUALIZARE 16:35. „Este cea mai bună zi din viața mea”, a spus miliardarul Jeff Bezos, după întoarcerea în siguranță pe Pământ.

ACTUALIZARE 16:23. Racheta a aterizat din nou pe Pământ. Bezos și ceilalți trei astronauți au ajuns, în siguranță, pe Pământ.

Racheta care l-a dus pe Jeff Bezos a ajuns înapoi în siguranță, la sol.

ACTUALIZARE 16:10. Racheta New Shepard, cu Jeff Bezos și alți trei astronauți la bord, a decolat spre spațiu.

ACTUALIZARE 15:30. Toți cei patru pasageri se află la bord și sunt pregătiți să zboare în spațiu.

Ce cerințe trebuie să îndeplinească o persoană care vrea să călătorească în spațiu la bordul New Shepard

Pentru a putea merge în spațiu la bordul rachetei New Shepard, o persoană trebuie să îndeplinească câteva cerințe ale Blue Origin:

  • Trebuie să aibă cel puțin 18 ani
  • Trebuie să aibă o înălțime între 1,52 și 1,93 metri înălțime și între 49 și 101 kilograme în greutate.
  • Trebuie să aibă suficientă condiție fizică pentru a urca șapte seturi de trepte de scări într-un minut și jumătate.
  • Trebuie să poată să își pună și să își scoată centura de siguranță în mai puțin de 15 secunde, să petreacă o oră și jumătate într-o capsulă închisă și să reziste unei forțe de 5,5G în timpul coborârii

Bezos, al doilea miliardar care zboară în spațiu

În vârstă de 57 de ani, cel mai bogat om de pe Pământ, va decola de pe Planeta Albastră la bordul rachetei New Shepard, construită de propria companie, Blue Origin, pe care a fondat-o în anul 2000.

Cu şase ani înainte, lansase o mică librărie online, Amazon.com, în garajul propriei case. Afacerea a devenit, graţie a numeroase inovaţii, un grup cu mai multe subdiviziuni care valorează astăzi peste 1.700 de miliarde de dolari la bursă, însă este vizată frecvent de critici referitoare la condiţiile de muncă ale salariaţilor.

Compania i-a adus venituri impresionante şi chiar dacă, după divorţ, i-a cedat soţiei o parte din acţiunile Amazon, Jeff Bezos are în prezent o avere de circa 200 de miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Jeff Bezos, care spune că este „pasionat de inovaţii ştiinţifice şi de spaţiu”, a renunţat recent la conducerea Amazon pentru a se consacra unor noi aventuri, începând cu expediţiile spaţiale.

Vezi și

Povestea tragică a celor cei doi cumnați morți în Mureș

Eduard și Andrei sunt cei doi cumnați care au murit înecați în râul Mureș. Cei …