Astăzi se ridică o parte din restricţii: masca pe stradă şi lockdown-ul de noapte

Vineri va avea loc şedinţa Executivului, în care urmează să fie aprobate măsurile de relaxare a restricţiilor, care vor intra în vigoare începând de sâmbătă, spune premierul Florin Cîţu, citat de Mediafax.

„Astăzi (vineri – n.r.), după ce mă întorc de la Suceava, o să avem o şedinţă de Guvern în care trebuie să adopt câteva măsuri ca să intre în vigoare de mâine”, anunţă Florin Cîţu.

Premierul a reluat măsurile de relaxare, respectiv eliminarea restricţiilor pe timp de noapte, a restricţiilor pentru magazine şi a portului măştii în spaţiile deschise.

„Pe rând le vom lua şi le vom explica în hotărârea de guvern, cum se va întâmpla. Deocamdată azi decidem pentru mâine, apoi urmează cealalată bornă importantă, de 1 iunie, care se va întâmpla dacă avem, ca şi până acum, o rată de vaccinare foarte bună, mai bună decât ne aşteptăm”, conchide Cîţu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri prima etapă a relaxării măsurilor anti-COVID, începând cu 15 mai. În prima fază se va renunţa la masca de protecţie la exterior şi la restricţiile nocturne.

De asemenea, vor fi eliminate restricţiile de circulaţie de pe parcursul nopţii şi simultan se va renunţa la orice restricţie care vizează programul operatorilor economici, a mai spus şeful statului.

Alte măsuri restrictive vor fi anulate de la 1 iunie, a precizat Klaus Iohannis.

Vezi şi

Florin Cîțu despre informațiile privind respingerea PNRR de către Comisia Europeană: „Un fake news””

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu a fost respins şi nu a fost …

loading...