Doi copii din Suceava au găsit un portofel și l-au dus proprietarului. În schimb, au cerut doar să li se umfle roțile la biciclete, ca să se întoarcă acasă

Gestul impresionant al doi adolescenți din Suceava

Doi elevi în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” din Marginea, Filip Cioban și Eliazar Juravle, au mers 15 kilometri cu bicicletele pentru a restitui un portofel proprietarului care îl pierduse, scrie Monitorul de Suceava. Gestul lor a impresionat comunitatea locală și nu numai.

Cei doi adolescenți, cu inima plină de compasiune și respect față de proprietatea altuia, au decis să își dedice timpul și efortul pentru a-l ajuta pe cel care pierduse portofelul. Astfel, în loc să își petreacă timpul jucându-se pe calculator sau pe telefon, au pornit într-o călătorie de 15 kilometri, ghidați de dorința de a face bine.

Un gest simplu, dar de o valoare inestimabilă

Când au ajuns la destinație, cei doi adolescenți au constatat că proprietarul portofelului nu se afla acasă. Cu toate acestea, ei și-au lăsat numărul de telefon pentru a putea fi contactați și au cerut în schimb doar să li se permită să-și umfle puțin roțile bicicletelor.

Gestul simplu al celor doi adolescenți a fost de o valoare inestimabilă pentru proprietarul portofelului, care a pierdut acte importante și bani. După ce a aflat că portofelul i-a fost găsit și i-a fost înmânat de doi adolescenți, acesta s-a dus să îi mulțumească personal. Gestul lor a fost apreciat atât de proprietarul portofelului, cât și de comunitatea din Suceava, care a aflat despre acest gest frumos.

Un exemplu demn de urmat

Gestul celor doi adolescenți din Suceava este un exemplu demn de urmat pentru noi toți. Într-o lume în care egoismul și indiferența par să fie la ordinea zilei, ei ne arată că un simplu gest poate face o diferență semnificativă în viața altcuiva.

Acești doi adolescenți ne arată că empatia și compasiunea nu sunt doar cuvinte goale, ci sunt fapte pe care fiecare dintre noi le poate face, indiferent de vârstă sau de poziția socială. Așadar, să ne inspirăm din acest exemplu și să încercăm să facem și noi ceva bun pentru cei din jurul nostru.

Într-o lume în care gesturile bune par tot mai rare, doi adolescenți din Suceava ne arată că o faptă simplă poate face o diferență semnificativă în viața altcuiva. Fiind un exemplu demn de urmat, acești doi adolescenți ne arată că empatia și compasiunea nu sunt doar cuvinte goale, ci sunt fapte pe care fiecare dintre noi le poate face.

Vezi și

Cum arăta în tinerețe Nea Marin de la TV

Cine nu a auzit de Nea Marin? Toată lumea îl ştie pe omul de televiziune …