Foto: Rhona Wise / AFP / Getty

Armata americană a creat un microcip care detectează infectarea cu SARS-CoV-2 şi un filtru care extrage virusul din sânge

Oamenii de ştiinţă de la Pentagon au creat un microcip care poate detecta infectarea cu virusul Covid-19 şi un filtru revoluţionar care poate elimina virusul din sânge atunci când este ataşat la un aparat de dializă, informează MailOnline, citat de Mediafax.

Echipa Agenţiei pentru Proiecte de Cercetare Avansată în domeniul Apărării (DARPA) lucrează de ani de zile la prevenirea şi încetarea pandemiilor. O invenţie recentă, au declarat ei, este un microcip care detectează infectarea cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul individului înainte ca acesta să devină un focar.

Conştienţi că microcipul va provoca îngrijorări în rândul unor agenţii guvernamentale, oficialii au declarat că Pentagonul că nu doreşte să urmărească oamenii. Nu s-a dat o explicaţie mai detaliată.

Colonelul în retragere Matt Hepburn, un medic infecţionist al armatei care conduce misiunea DARPA de a stopa pandemia, a arătat un gel asemănător ţesutului, conceput pentru a testa în mod continuu sângele. Gelul conţine un microcip care detectează când corpul este infectat. „Îl pui sub piele şi îţi spune dacă că există reacţii chimice care se petrec în interiorul corpului, iar acest semnal indică faptul că vei avea simptome mâine. Durează doar trei minute.”, a explicat el.

El a mai spus că inspiraţia lor a fost situaţia de la bordul navei USS Theodore Roosevelt, unde 1.271 de membri al echipajului au avut fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Vezi şi

Noile tulpini COVID din România. Ce spun autoritățile despre varianta Delta

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a transmis, joi, că până pe 6 iunie au …

loading...