Foto: Natalia Kolesnikova/AFP/Getty

Câţi români trebuie să se vaccineze ca să scăpăm de epidemia COVID-19

Cel puţin 10 milioane de persoane trebuie să se vaccineze pentru a scăpa de pandemie în România. Momentan nu există un vaccin anti-Covid-19 care să aibă autorizaţie pentru a fi administrat la copii, relatează Mediafax.

Dacă în Marea Britanie campania de vaccinare a început deja, oare la noi cum va decurge? Pandemia îi îngrijorează pe oameni, iar mulţi vor să ştie câţi dintre ei trebuie să se vaccineze ca lumea să depăşească această situaţie. Momentan, cei mici nu au încă un vaccin anti-Covid-19 autorizat pentru ei. Un prim pas în lupta cu acest virus este să fim în continuare responsabili, să-i protejăm pe medici şi pe cei vulnerabili.

Iată ce spune Valeriu Gheoghiţa, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti Covid-19:

„Foarte probabil că peste 10 milioane de persoane. Dacă se vaccinează doar 5 milioane persoane, dar reuşim în aceste 5 milioane să cuprindem personalul medical, conform strategiei de vaccinare şi personalul la risc, nu vom mai avea presiunea pe spitale nu vom mai avea forme severe şi critice decât eventual izolat şi nu vom mai înregistra decese prin această boală. Printr-o campanie de comunicare şi de informare şi eu cred că, etapă cu etapă, populaţia îşi va creşte încrederea în acest vaccin pe măsură ce vor observa că vom vorbi de un profil de siguranţă cât se poate de bun. Vom avea din ianuarie date pe câteva milioane de persoane vaccinate în Marea Britanie.”

Vezi şi

Cea mai bună veste de la începutul pandemiei! Toate judeţele, dar și Capitala, au intrat în SCENARIUL VERDE

Bucureştiul şi judeţul Cluj au ieşit din scenariul galben de infectări cu SARS-CoV-2 şi sunt …

loading...