Foto: cancan.ro

Ludovic Orban: Cine vede o secţie de ATI şi-ar pune masca şi noaptea. STARE DE URGENȚĂ, posibil după alegeri

Premierul Ludovic Orban a anunţat marți, după vizita la Ministerul Sănătăţii, creşterea numărului de locuri în terapie intensivă cu mai mult de 200 de locuri. În ce priveşte secţiile de terapie intensivă, Orban a spus că „cine le vede şi-ar pune masca şi noaptea”. Orban nu exclude posibilitatea revenirii la starea de urgenţă după alegeri, relatează Mediafax.

Obiectivul autorităţilor este că într-o săptămână să crească cu peste 200 numărul de locuri din secţiile de terapie intensivă. De asemenea, autorităţile vor ca pregătirea noilor secţii de terapie intensivă să fie extrem de riguroasă, toate sistemele să fie funcţionale, circuitele respectate şi instalaţiile să funcţioneze corect. „Am inventariat spitalele care intră în dispozitive anti-Covid. Mâine, cel târziu poimâine va fi emis ordinul de către Ministerul Sănătăţii”, a spus Orban.

Întrebat dacă există medici suficienţi, Orban a răspuns că „Evident că în toate deciziile legate de operaţionalizarea noilor secţii există un plan aferent cu tot ce trebuie făcut pentru condiţii de siguranţă”.

Întrebat, de asemenea, dacă vor fi detaşaţi medici de la alte spitale, premierul a afirmat: „Vom detaşa, vom utiliza rezidenţi. Rezidenţii care şi-au dat examenul în anestezie de terapie intensivă vor fi mobilizaţi, permanent căutăm soluţii. Sigur că ar fi mult mai simplu să respectăm regulile, să nu ajungem în situaţia de a pune presiune atât de mare pe personalul medical. Cine ar vedea o secţie de terapie intensivă şi-ar pune masca şi noaptea”.

Orban nu exclude posibilitatea revenirii la starea de urgenţă după alegeri

„În măsura în care lucrurile rămân sub control, în măsura în care numărul de infectări nu va creşte, nu va fi necesară o astfel de măsură. Noi am spus foarte clar că nu ne dorim impunem măsuri de restricţii. Am ajuns să impunem măsuri în care de fapt vrem să protejăm sănătatea urmărind nivelul de infectare, rata de răspândire a virusului pentru a apăra sănătatea oamenilor”, spune Ludovic Orban.

Premierul fusese întrebat dacă e posibilă o revenire la starea de urgenţă după alegerile parlamentare.

„Eu îmi doresc să petrecem Crăciunul liniştiţi, dar depinde de fiecare dintre noi”, conchide şeful Executivului.

Vezi şi

breaking news

BREAKING NEWS | România a depășit pragul de 450.000 de infectări cu COVID / 8.499 de cazuri noi astăzi

Până astăzi, 27 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 457.848 de cazuri de persoane …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...