Ce conține vaccinul anti-Covid. Un medic român a dat toate detaliile

Vaccinul anticoronavirus este facut dupa o noua tehnologie si nu ar contine fractiuni de virusi sau virusi atenuati, cum este in cazul vaccinului gripal, de exemplu. Un medic infectionist din Romania explica modul de functionare al serului despre care se crede ca va stopa pandemia.

Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului „Victor Babes”, a vorbit, la un post TV, despre ce contine noul vaccin Sars-CoV-2 si care sunt beneficiile fata de vechile tehnologii folosite in seruri antivirale. Aceasta a mai explicat si cum este avizat un vaccin, astfel incat sa nu puna in pericol vietile oamenilor, potrivit realitatea.net.

„Este un vaccin foarte performant, un tip nou de vaccin care nu include nicio portiune de germene ca atare. Nu contine fractiuni de virus sau virus intreg omorat sau virus atenuat, dupa cum erau toate vaccinurile acum. Este un vaccin care contine „reteta genetica” a antigenului pe care organismal nostru o va produce apoi, ca si antigen, si impotriva caruia tot organismul nostru va produce anticorpi in forma acestei retete. In momentul in care organismul vine in contact cu virusul adevarat, anticorpii sunt gata pregatiti”, a declarat medicul infectionist.

Medicul spune ca scade riscul unor efecte adverse, deoarece nu contine fragmente de virus, cum e cazul altor tipuri de vaccinuri clasice.

„Scade extrem de mult acest risc. Este un vaccin extrem de nou si extrem de performant din punct de vedere medical si ca tehnologie de preparare a vaccinurilor. Este absolut recomandat. Doua dintre vaccinurile care au atins acum nivelul de administrare generala, deci au aviz, sunt preparate dupa acelasi stil, au aceeasi platforma”, a afirmat Florescu.

Aceste seruri trebuie pastrate si transportate in conditii speciale, potrivit directorului medical de la Spitalul „Victor Babes”.

Vezi şi

Cine nu se poate vaccina anti COVID-19. Vaccinul, interzis anumitor persoane

Dacă eşti asimptomatic şi boala nu a fost diagnosticată, poţi să te vaccinezi. În schimb, …

loading...