Bitcoin, PLUS 120% față de anul trecut. A depășit 16.000 de dolari – VIDEO

E o perioadă foarte bună pentru cryptomonede în general şi pentru Bitcoin în special. Moneda virtuală a depăşit pragul de 16.000 de dolari pentru prima dată din ianuarie 2018. scrie Mediafax.

E un trend ascendent care a urmat anunţului făcut luna trecută de PayPal, care va permite utilizatorilor să cumpere, să stocheze şi să vândă Bitcoin. Imediat după anunţ, valoarea Bitcoin a depăşit 13.000 de dolari, pe 4 noiembrie moneda trecea de 14.000 de dolari iar o zi mai târziu depăşea şi pragul de 15.000 de dolari.

Valoarea de astăzi înseamnă o creştere de 120% faţă de anul trecut. De altfel, cele mai importante cryptomonede au marcat un trend ascendent în ultima perioadă, Ethereum şi Tether au înregistrat creşteri.

Miliardarul şi investitorul american Michael Novogratz are o explicaţie pentru asta:

MICHAEL NOVOGRATZ, CEO Galaxy Digital: Un alt lucru pe care l-a făcut pandemia de Covid, a accelerat ideea de digitalizare. Şi se întâmplă într-un ritm rapid. Aşa că vom vedea bănci centrale care emit monede digitale, monede stabile. Tot sistemul de plăţi din sistemul financiar se va schimba şi se va schimba mult mai rapid decât au crezut oamenii. Băncile îşi vor analiza sistemele moştenite şi va fi o adevărată cursă.

Vezi şi

Moneda virtuală lansată de Facebook. Cum va funcţiona sistemul de tranzacţionare (Financial Times)

Compania Facebook a prezentat marţi detalii despre Libra, un instrument financiar care probabil va reprezenta …

loading...