Trei bancheri români câştigă peste un milion de euro pe an

Doar trei ţări europene au mai puţini bancheri decât România, care câştigă 1 milion de euro anual. Marea Britanie are cei mai mulţi bancheri milionari în euro din Europa: 3.614, în timp ce ţara noastră se află în coada clasamentului şi în topul european al intermedierii financiare, relatează ZF, preluat de Mediafax.

Dacă te întrebai câţi români care lucrează în domeniul bancar câştigă peste 1 milion de euro, află că răspunsul este trei.

Autoritatea Bancară Europeană a publicat raportul privind situaţia câştigurilor din 2018. România se află jos în clasament. Doar Slovenia, Grecia şi Malta figurează cu câte doi milionari în euro.

În schimb, Spania, Italia sau Germania stau mult mai bine. Însă nici acestea nu se compară cu liderul absolut, Marea Britanie. Peste 3.500 de milionari în euro din domeniul bancar lucrează în Regat.

Topul ţărilor cu cei mai mulţi bancheri milionari:

  • Marea Britanie – 3.614
  • Germania – 450
  • Franţa – 234
  • Italia – 206
  • Spania – 167

Veştile nu sunt bune pentru români nici când vine vorba de intermedierea financiară. Suntem jos în clasament în ceea ce priveşte ponderea creditelor şi ale activelor bancare, scrie Ziarul Financiar.

Vezi şi

Vaccinul anti-coronavirus ajunge greu la români. Alexandru Rafila: Dozele trebuie administrate în cel mult 17 zile, în centre speciale

Vaccinul anti coronavirus e greu de obţinut, dar şi dificil de distribuit. Alexandrul Rafila a …

loading...