Papa Francisc | foto REUTERS/Tony Gentile

Papa Francisc i-a criticat pe cei care merg la slujbă „doar pentru a fi admiraţi de ceilalţi”

Papa Francisc i-a criticat pe cei care merg la liturghie „pentru a demonstra că sunt catolici” sau „pentru a expune ultimul model cumpărat” şi „a oferi o bună imagine socială”.

Suveranul pontif a formulat aceste critici cu prilejul Audienţei generale de miercuri desfăşurată în aula Paul al VI-lea în care a evitat să se apropie de credincioşi în contextul respectării măsurilor anti-contagiere cu noul coronavirus, relatează EFE, citat de Agerpres.

În cateheza dedicată rugăciunii, papa a denunţat totodată „falsele rugăciuni”, cele care sunt făcute „doar pentru a fi admiraţi de ceilalţi”.

„Cel mai prost serviciu care poate fi adus lui Dumnezeu este de a te ruga cu oboseală, ca nişte papagali, ca şi cum ar fi un obicei. Nu. Rugăciunea este centrul vieţii. Dacă există rugăciune, atunci fratele şi sora devin importanţi”, a adăugat papa Francisc.

El a asigurat că rugăciunea „nu este un calmant pentru a uşura problemele vieţii”; nu, acest tip de rugăciune „nu este creştină”, a asigurat Suveranul pontif.

„A nu recunoaşte acest lucru este un sacrilegiu, o abominaţie, este cea mai gravă jignire adusă templului şi altarului”, a continuat papa.

Papa Francisc a fost văzut fără mască miercuri, după ce marţi şi-a făcut apariţia purtând mască în conformitate cu normele anti-contagiere în vigoare în Italia, cu prilejul participării sale la reuniunea din Piaţa Campidoglio unde a luat parte la Întâlnirea de rugăciune pentru pace,

Nici episcopii sau cardinalii nu au purtat mască. La Audienţă a fost prezent preşedintele Conferinţei Episcopale Spaniole (CEE) şi arhiepiscopul Barcelona, cardinalul Juan José Omella.

Vezi şi

Papa Francisc, despre principalul vinovat al crizei coronavirusului. „Nu ştiu dacă sunt semne ale răzbunării”

Papa Francisc a oferit un interviu prin email unui jurnalist britanic în care a vorbit …

loading...