Foto: GettyImages

Un nou punct pe lista simptomelor pentru bărbaţii infectaţi cu COVID-19: durerea de testicule

Durerea şi inflamarea testiculelor poate fi un simptom al COVID-19. O echipă de medici din SUA au realizat un studiu privind calitatea spermei la bărbaţii infectaţi, relatează Mediafax.

O echipă de medici americani a raportat cazul unui pacient cu Covid-19 care, pe lângă simptomele cunoscute ale bolii, a prezentat durere la nivelul organelor genitale.

Într-un raport publicat recent în American Journal of Emergency Medicine, mai mulţi specialişti de la un institut din San Antonio (Texas) au raportat că testiculele unui bărbat de 37 de ani s-au umflat anormal la cincisprezece zile după un rezultat pozitiv.

În urma testelor, medicii au constatat o deteriorare a calităţii spermei, ceea ce i-a determinat să susţină că această inflamaţie dureroasă este legată de coronavirus.

„Calitatea spermei la bărbaţii infectaţi cu SARS-CoV-2 demonstrează o modificare a spermatocitelor, având potenţial un impact viitor asupra fertilităţii masculine”, au subliniat cercetătorii în raport, adăugând „complicaţiile trombotice ale SARS -CoV-2 pot afecta şi sistemul genito-urinar”, scrie CNEWS.

Vezi şi

România va prelungi starea de alertă cu 30 de zile. Ce măsuri noi anunţă autoritățile

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat hotărârea prin care propune prelungirea stării de …

loading...