Foto: zf.ro

Profesorul Adrian Streinu Cercel a anunţat când se termină pandemia

Prof. dr Adrian Streinu Cercel a făcut o analiză a epidemiei de COVID-19 în ţara noastră şi a anunţat că vom scăpa de pandemie abia în 2023, relatează Mediafax.

Întrebat când se va termina „epoca coronavirusului”, medicul a răspuns sec: „În 2023”.

Adrian Streinu Cercel s-a referit și la ce schimbări ar trebui să facă România pentru a fi mai pregătită la o eventuală nouă pandemie.

„În primul rând spitalele nu vor mai semăna cu ce au fost spitalele înainte. Ele vor fi modificate cu circuite total diferite de tip triaj, covid, non covind. Nu mai seamănă nimic cu nimic. Relaţia medic-pacient nu mai seamănă cu ce era până acum.Dacă până acum medicul vorbea faţă în faţă cu pacientul, de acum se impune distanţa între cei doi parteneri de discuţie, pentru că un lucru deosebit de important în diagnosticul unei boli este anamneza, adică discuţia cu pacientul în aşa fel încât să diseci evoluţia în dinamică ca să îţi dai seama despre ce este vorba.

Lucrurile se vor schimba foarte mult. O serie de investigaţii sunt amânate tocmai că nu există acces imediat în zonele care sunt non-covid sau în zonele covid. Lucrurile se schimbă esenţial. Practic, toată lumea va avea de clădit un nou sistem sanitar bazat pe cu totul alte modalităţi de circulaţie în interiorul acestor spitale”, a spus medicul.

 

Vezi şi

ALERTĂ! Jumătate dintre măştile de pe piaţă nu protejează împotriva Covid

Jumătate dintre măştile aflate pe piaţă nu protejează împotriva Covid, iar Ministerul Economiei va emite …

loading...