Didier RAOULT | Foto: Poupart Julien/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ipoteza celebrului doctor Didier Raoult: Coronavirusul a suferit deja șapte mutații / E mai contagios, dar mai puțin periculos

Noul coronavirus a suferit șapte mutații, a ajuns mai contagios, dar provoacă o boală mai ușoară, susține controversatul medic francez Didier Raoult. Una dintre aceste tulpini a fost adusă de oameni veniți din nordul Africii, mai spune doctorul, potrivit Aleph News.

Noul coronavirus a suferit șapte mutații. A ajuns mai contagios, dar provoacă o boală mai ușoară. Cel puțin așa susține unul dintre cele mai controversate personaje care au ieșit la lumină în timpul pandemiei: medicul francez Didier Raoult, ce a introdus tratamentul cu medicamente anti-malarie pentru COVID-19.

Una dintre aceste tulpini a fost adusă de oameni veniți din nordul Africii în iunie, după ce Franța a relaxat măsurile. De atunci, această tulpină a dispărut în Franța, dar a fost înlocuită de altele mai contagioase. Cercetătorii francezi și-au dat seama de acest fenomen în urma unor analize ale testelor COVID efectuate în timpul verii.

Există și voci care contrazic ipoteza. Sunt mulți oameni se știință care contestă, din cauza faptului că microbiologul francez a insistat că hidroxiclorochina și-a dovedit eficacitatea, după ce a făcut teste pe un număr redus de pacienți.

Vezi şi

Asistentă de pe ambulanţă, ucisă de COVID-19. Alţi nouă colegi sunt infectaţi

O asistentă de ambulanţă din judeţul Arad a decedat din COVID-19, la vârsta de 48 …

loading...