Foto: digi24.ro

Reacţia surprinzătoare a doctorului Rafila când a auzit declaraţiile ministrului Nelu Tătaru despre situaţia din România

Alexandru Rafila a râs câteva minute, în hohote, de declaraţiile ministrului Nelu Tătaru, una dintre principalele autorităţi din România în criza sanitară cauzată de pandemia cu coronavirus, relatează Mediafax.

Jurnalistul Marius Tucă a încercat să citească, în emisiunea sa, o primă declaraţie făcută de ministrul Tătaru, în urmă cu o zi, dar s-a oprit din cauza râsului, pentru că nu aveau sens vorbele ministrului. Atunci când reprezentantul României la OMS, medicul Alexandru Rafila, invitat în emisiune, a încercat să explice ce a vrut să zică Tătaru, l-a bufnit râsul. Şi s-a oprit din criza de râs după câteva minute.

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca şi intensitate a creşterii numărului de cazuri de la o zi la alta – nu suntem în scădere – suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou (…). Eu aş vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe Terapie intensivă”, a declarat luni seară, la TVR, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru.

Marius Tucă a citit şi o altă declaraţie mai veche a ministrului, dar la fel de lipsită de sens, iar criza de râs a celor doi s-a accentuat.

„Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoaşe, putem face o a doua cocoaşă care poate fi mai violentă decât prima, în condiţiile în care dacă atunci acţionam în instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare la o parte din concetăţenii noştri nu mai există”, a declarat Nelu Tataru, la Digi 24, pe 30 iunie.

„Eu cred că din toată chestiunea asta rezultă speranţa unei stabilizări a situaţiei. Când a zis de a doua cocoaşă, cred că s-a referit la a doua fază”, a explicat Alexandru Rafila, la finalul crizei de râs.

VIDEO cu momentul, AICI

Vezi şi

1.767 cazuri noi de COVID-19 și 47 de decese în ultimele 24 de ore

1.767 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima …

loading...