Foto: rfi.ro

Cel mai mare spital din vestul ţării, „asaltat” de coronavirus: 9 cadre medicale şi 10 pacienţi sunt infectați

La Spitalul Judeţean din Timişoara au fost testaţi toţi pacienţii şi tot personalul medical. Focarul a fost decoperit în urma testărilor pe Secţia de de Chirurgie Vasculară. Cei infectaţi cu noul coronavirus sunt asimptomatici, relatează Mediafax.

Spitalul Judeţean din Timişoara deserveşte judeţele Timiş, Arad, Caraş – Severin şi Hunedoara, fiind cel mai mare spital din vestul ţării. Focarul a fost depistat în urma unor testări de rutină. În Clinica de Chirurgie Vasculară au fost depistate pozitiv nouă asistente şi zece pacienţi.

Managerul spitalului, Raul Pătraşcu, a întrunit în regim de urgenţă Comandamentul de Urgenţă care a luat măsura carantinării acestei secţii. Acest lucru înseamnă externarea pacienţilor negativi dacă situaţia medicală o permite şi transferul pacienţilor asimptomatici în spitalele suport.

Pacienţii care vor rămâne internaţi pe secţie vor fi monitorizaţi de personalul medical care a fost testat pentru noul coronavirus iar rezultatul este negativ, rezultat primit la cel puţin 72 de ore de la testare.

În prezent secţiile de chirurgie generală vor asigura personalul mediu şi auxiliar pentru monitorizarea şi îngrijirea permanenta a pacienţilor, astfel încât actul medical să se desfăşoare în condiţii normale.

”A fost începută şi se finalizează acum dezinfecţia terminală în Clinica de Chirurgie Vasculară. Aceasta va fi efectuată continuu, în condiţii de siguranţă, până la externarea tuturor pacienţilor şi stingerea tuturor cazurilor pozitive. Avem încrederea că aceste măsuri luate rapid se vor dovedi eficiente, vom munci în echipă ca şi până acum, vom fi mereu oneşti şi nu vom ezita să ne asumăm decizii dificile atunci când situaţia o impune. Suntem solidari unii cu ceilalţi pentru că, în final, urmărim salvarea de vieţi”, a declarat Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Vezi şi

ALERTĂ! Jumătate dintre măştile de pe piaţă nu protejează împotriva Covid

Jumătate dintre măştile aflate pe piaţă nu protejează împotriva Covid, iar Ministerul Economiei va emite …

loading...