România, criticată în presa italiană pentru modul în care gestionează pandemie de coronavirus: Riscă să devină Brazilia Europei!

Curba epidemiologică din România este urmărită cu atenţie sportită de către presa italiană în contextul în care aproape două milioane de români trăiesc în peninsulă. Teama cea mai mare este că românii şi-ar putea petrece luna concediilor în ţara de origine şi s-ar întoarce cu un nou val de infectări.

Jurnalista Maria Lombardi scrie în cotidianul Il Messaggero că România gestionează pandemia de coronavirus la fel ca Brazilia după ce a permis persoanelor pozitive să plece din spitale. Cotidianul La Repubblica a publicat imagini de la manifestaţia anti-Covid, de la Bucureşti, cu protestatarii fără măşti. Ca să îşi protejeze economia, România reprezintă un coşmar pentru întreaga Europă, mai ales pentru Italia, Franţa şi Germania, cu care are relaţii economice, titrează La Repubblica, potrivit Mediafax.

La sosirea în Italia românii nu sunt obligaţi să intre în carantină iar zborurile au o frecvenţă normală. Autorităţile sanitare din Regiunea Lazio au anunţat luni că dintre cele 11 persoane testate pozitiv la coronavirus, una provine din România.

”Controalele există şi funcţionează. Trebuie să ne concentrăm pe cei care vin din străinătate, pe zborurile cu cetăţeni pozitivi la Covid 19 cum a fost cazul zborurilor din Bangladesh cu care am întrerupt legăturile aeriene”, spune Pierpaolo Sileri, viceministrul Sănătăţii din Italia.

Dacă acum câteva luni Italia era considerată zona roşie a pandemiei în Europa, iată că a venit şi rândul României. Este adevărat că autorităţile italiene iau deciziile în funcţie de parametri medicali, dar presiunea din partea opiniei publice poate influenţa deciziile politice.

Vezi și

Ultima conversație purtată de Alexei Navalnîi cu fiica lui, înainte să fie arestat. „L-am îmbrățișat și mi-a spus: …”

Alexei Navalnîi s-a stins din viață la data de 16 februarie 2024, într-un lagăr din …