foto REUTERS/Jorge Silva

Propunerea lui Trump, care vroia ca Rusia să fie reprimită în G7, respinsă de Germania

Germania a respins o propunere a preşedintelui american Donald Trump de a-l invita pe preşedintele rus, Vladimir Putin, să revină în G7, a declarat ministrul german de externe, Heiko Maas, într-un interviu publicat luni şi citat ed Mediafax.

Trump a ridicat luna trecută perspectiva extinderii G7 pentru a include din nou Rusia, care a fost expulzată în 2014 în urma anexării de către Moscova a regiunii Crimeea ce aparţine Ucrainei.

Maas a declarat pentru Rheinische Post că nu a existat o şansă reală ca Rusia să revină în G7, atât timp cât nu au existat progrese semnificative în soluţionarea conflictului din Crimeea, precum şi cel din estul Ucrainei, relatează Reuters.

„Rusia singură ar putea aduce cea mai mare contribuţie în a deveni din nou parte a formatului G7, contribuind la o soluţie paşnică în conflictul din Ucraina”, a spus Maas.

Rusia este încă parte a G20, un grup mai larg, care include şi alte economii de piaţă emergente.

„G7 şi G20 sunt două formate coordonate în mod sensibil. Nu mai avem nevoie de G11 sau G12 ”, a spus Maas cu referire la propunerea lui Trump de a invita nu numai Rusia, dar şi alte ţări la întâlnirile G7.

Maas a descris relaţia cu Rusia drept „în prezent dificilă” în multe domenii. „Ştim, de asemenea, că avem nevoie de Rusia pentru a rezolva conflictele precum cele din Siria, Libia şi Ucraina.

Germania, care a preluat preşedinţia rotativă a UE la 1 iulie, a preluat un rol de mediere în conflictul din Libia, precum şi cel din Ucraina.

Vezi şi

Cine va lansa primul vaccin Covid-19. Rușii trag tare: „Este un moment Sputnik”

Rusia vrea să fie prima în lume care aprobă un vaccin Covid-19, în mai puţin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...