Foto: rfi.ro

Primele victime în focarul de la Făget, primul oraş intrat în carantină: două persoane au murit. Numărul celor infectaţi a ajuns la 52

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus din focarul de la Făget a ajuns la 52. Situaţia se complică odată cu procesarea rezultatelor de la laborator. Autorităţile încep operaţiunile de dezinfectare a spaţiilor publice, relatează Mediafax.

Făgetul este primul oraş din România care a intrat în carantină, după noua lege şi totodată, aici este cel mai mare focar de infecţie cu COVID-19 de la nivelul judeţului Timiş.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş monitorizează evoluţia situaţiei din zonă care este într-o dinamică continuă. S-a luat legătura cu medicii de familie pe raza localităţii care au fost cooptati cu contactarea şi monitorizarea din punct de vedere medical a contacţilor izolaţi la domiciliu şi acordarea asistenţei medicale a populaţiei din zona respectivă.

În paralel, primarul din Făget a început să distribuie măşti gratuite, atât în oraş, cât şi în cele trei sate aparţinătoare, pentru care s-a impus de asemenea, carantina: Colonia Mică, Bichigi şi Temereşti. În primă fază, edilul va împărţi 15.000 de măşti de protecţie, primite de la Consiliul Judeţean Timiş.

Vezi şi

Ce a răspuns ministrul Tătaru, întrebat dacă urmează o nouă stare de urgență, cu românii închiși în case

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri la Institutul Fundeni că nu se aşteaptă la …

loading...