Foto: aljazeera.com

Medic italian: Coronavirusul nu mai este în stare, din fericire, să producă o boală gravă

Medicul Alberto Zangrillo afirmă că letalitatea noului coronavirus este inferioară altor viruşi SARS COV din trecut, dar îndeamnă totuşi la prudenţă deoarece specialiştii cunosc doar jumătate din cât ar trebui să ştim despre el pentru a putea sta liniştiţi.

Alberto Zangrillo, medic primar în anestezie şi terapie intensivă la Ospedale San Raffaele din Milano şi Pro Rector al Universităţii VITA e SALUTE San Raffaele din Milano, a acordat un interviu jurnalistei Juliei-Sandra Vîrsta. Alberto Zangrillo afirmă că noul coronavirus există, dar nu mai este în stare să producă o boală gravă, şi trebuie să învăţăm să convieţuim cu el.

„Ceea ce am văzut din studii epidemiologice, dar mai ales din observaţii virusologice de laborator, caracterizează SARS COV 2 în acest mod: este un virus extrem de contagios”, spune Prof. Alberto Zangrillo.

„Nimeni nu moare în Italia de Covid-19 de cel puţin 2 luni! Dar lumea continuă să moară de patologii care au fost lăsate în seama sorţii, care au fost ignorate. Pancreatite, tumori, etc. Deci continuă să se moară, dar nu de Covid”, dezvăluie medicul.

„Eu nu am spus niciodată că virusul nu mai există, ci că noi trebuie să convieţuim cu virusul! Eu nu am spus niciodată că virusul s-a modificat! Eu am spus că virusul nu mai este în stare – din fericire – să producă o boală gravă”, a mai spus prof. Alberto Zangrillo.

Vezi şi

Premierul Câțu: Avem 140.000 de vaccinuri săptămânal / Vom încerca să creştem numărul de doze – VIDEO

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că România va încerca să crească numărul de doze …

loading...