Foto: facebook.com/NicusorDan.ro

Alianţa Ponta-Negoiţă, oportunitate pentru Nicușor Dan: „Şansele mele cresc!” Ce spune despre Traian Băsescu

Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR pentru Primăria Capitalei, consideră să şansele sale pentru obţinerea mandatului de primar general cresc după anunţarea alianţei dintre partidele lui Victor Ponta şi Robert Negoiţă.

„În ceea ce priveşte candidatura la Primăria Generală, în ipoteza în care nu se va ajunge la o alianţă între această alianţă deja formată şi PSD, evident, candidatul acestei alianţe între partidul lui Victor Ponta şi partidul lui Robert Negoiţă va lua cele mai multe voturi de pe partea stângă. Pentru mine, esenţial este că există peste 60% dintre bucureşteni care spun că oraşul merge într-o direcţie greşită, e esenţial că peste 60% dintre bucureşteni şi categoria e cumva aceeaşi, spun că votează partidele de dreapta”, a declarat la RFI Nicuşor Dan, potrivit Mediafax.

Candidatul susţinut de PNL şi USR la Primărie crede că şansele sale de a fi ales primar cresc, dacă ruptura dintre PSD şi alianţa dintre Victor Ponta şi Robert Negoiţă se confirmă: ”Dacă această ruptură între PSD şi aceste două partide reprezentate de Victor Ponta şi Robert Negoiţă se confirmă, sigur că da, şansele mele cresc, însă esenţială este relaţia cu electoratul, care spune în acest moment că vrea să mă voteze, asta este miza campaniei mele”.

Întrebat dacă neînţelegerile dintre PNL, USR-PLUS şi PMP privind stabilirea unor candidaţi unici la sectoare ar putea avea consecinţe negative asupra candidaturii sale la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan a replicat: „Ca să vă răspund pe scurt, da. Acum o să dezvolt. Eu sper în continuare ca aceste negocieri să se finalizeze pozitiv. În primul rând, în februarie aveam aceeaşi discuţie cu privire la un candidat unic la Primăria Capitalei şi la începutul lui martie a fost anunţul că aceste partide au ajuns să sprijine un candidat unic, deci avem un motiv de optimism, partidele au dovedit deja la momentul acela că sunt rezonabile şi pun interesul comun mai presus de un interes sau anumite orgolii sau dorinţe fireşti de afirmare ale propriilor membri, deci asta ne dă un semn de speranţă (…). Dacă se merge cu candidaţi unici la sectoare, aceştia au prima şansă, dacă nu, prima şansă o au primarii în funcţie PSD”.

Nicuşor Dan a afirmat că nu şi-ar dori ca Traian Băsescu să intre în cursa electorală.

„Evident, este ceva ce nu-mi doresc, pentru că este o persoană care are propriul său electorat (…). Suntem în ipoteza unui singur tur, Traian Băsescu are electoratul său şi ar fi mai bine pentru toţi oamenii de dreapta sau cei care consideră că oraşul merge într-o direcţie greşită, ar fi mai bine ca ei să aibă un candidat unic. Dacă însă nu se ajunge la o înţelegere, mişcarea PMP-ului este firească, pentru că au o locomotivă electorală, pe care trebuie să o introducă în cursa cea mai vizibilă, în alegerile locale”, a conchis el.

Vezi și

Partidul francez de extremă dreapta Adunarea Naţională, acuzat de legături cu Kremlinul. Cum au reacționat oamenii lui Marine Le Pen

Acuzat într-o anchetă a cotidianului Washington Post de legături persistente cu Kremlinul în vederea slăbirii …