Nelu Tătaru: Ne gândim la restricţionarea circulaţiei în anumite localităţi. Care sunt zonele vizate

Dacă vor apărea focare de coronavirus, atunci autorităţile ar putea restricţiona circulaţia în anumite zone, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, la Digi24.

Acesta a spus că autorităţile analizează zone precum Valea Prahovei şi litoralul, întrucât „acolo se respectă cel mai puţin regulile”, potrivit Mediafax.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că, în prezent, rata de infectare din România este de 4% şi că „avem o transmitere comunitară accentuată”.

„Avem un sistem medical pregătit dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulenţă crescută şi sunt afectate grupele de risc. Am văzut şi tineri afectaţi”, a mai spus Tătaru.

România are 4.000 de paturi la ATI, dintre care 3.000 sunt „complet dotate”, a precizat acesta.

Ministrul a mai declarat că trebuie să existe o raportare diferită în funcţie de situaţia din fiecare judeţ.

„Analizăm Valea Prahovei şi litoralul, acolo se respectă cel mai puţin regulile. Reevaluăm şi agenţii economici”, a spus Tătaru.

Acesta a precizat că deocamdată nu se pune problema ca în locurile de vacanţă să fie impusă carantina, dar a subliniat că „agenţii economici trebuie să respecte regulile. Dacă nu sunt respectate, se vor lua măsuri”.

Vezi şi

Cele mai multe cazuri de coronavirus descoperite la intrarea în Grecia provin de la turiștii români

În perioada 1 iulie – 9 august, au fost efectuate 266.116 de teste moleculare în …

loading...