Nicolas Maduro (în dreapta) | foto Carlos Becerra / Anadolu Agency

Opoziţia din Venezuela ar fi negociat cu o armată privată din SUA să invadeze ţara şi să îl răstoarne pe Nicolas Maduro

Membrii opoziţiei din Venezuela negociază din Octombrie o înţelegere de 213 milioane de doalari cu o companie de securitate privată din Florida pentru a invada ţara şi al da jos pe Preşedintele Nicolas Maduro, potrivit unui document publicat de Washington Post, citat de Reuters.

Autorităţile din Venezuela au arestat săptămâna acesta mai multe persoane, inclusiv doi americani ce lucrau la compania Silvercorp USA. Cei doi americani capturaţi au apărut la televiziunea de stat din Venezuela spunând că au fost trimişi de Silvercorp să obţină controlul aeroportului din Caracas, relatează Mediafax.

Documentul loveşte în credibilitatea liderului opoziţiei Juan Guaido care a negat vehement orice legătură cu Silvercorp sau implicare într-o încercare de înlăturare a lui Maduro prin forţă. Gaido este recunoscut de multe ţări ca liderul de drept al Venezuelei. În document apar şi numele celorlalte şase partide din opoziţie, inclusiv Acţiunea Democratică şi Noua Eră care au un număr important de locuri în parlament.

Planul descris în documentul de 42 de pagini detaliază cu mare atenţie fiecare mişcare tactică. Prezintă tipul exact de mine care trebuie folosit, dar şi echipamentul. Totuşi nu oferă detalii cum un grup relativ mic ar putea să răstoarne o armată care încă numără câteva mii de oameni şi este încă loială liderului socialist.

Maduro a precizat într-un interviu joi că liniile de legătură între Caracas şi Washington sunt moarte de la invazia nereuşită.

Guaido nu a răspuns cereri de a comenta documentul.

Vezi şi

Ofertă de 100 de milioane de dolari pentru Donald Trump să își scrie biografia

Cărţile despre actualul preşedinte al Statelor Unite au fost bestseller-uri în ultimii patru ani. Acum, …

loading...