Casa Albă: China ar fi trimis sute de mii de turişti în lume, în Milano şi New York, ca să răspândească virusul COVID-19

Administraţia Trump continuă seria de critici aduse Chinei pentru răspândirea virusului. Unul dintre apropiaţii lui Trump susţine că guvernul de la Beijing a trimis persoane infectate peste tot în lume, cu avionul, ceea ce a condus la extinderea epidemiei, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

„Virusul are originea în Wuhan, iar primul caz a fost în noiembrie”, a declarat Peter Navarro, consilier în probleme comerciale la Casa Albă, în cadrul unei emisiuni la NBC.

„China, sub umbrela Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a ascuns timp de două luni prezenţa virusului şi a trimis sute de mii de chinezi cu avionul la Milano, New York şi peste tot în lume, ca să răspândească virusul”, a mai declarat acesta.

Milano şi New York au devenit focare de pandemie.

Comentariile lui Navarro se adaugă criticilor pe care SUA le aduce aproape zi de zi Chinei.

Nu mai departe de săptămâna trecută, secretarul de stat Mark Pompeo a declarat că guvernul de la Beijing ar fi ascuns originea virusului.

„Ar fi putut să izoleze virusul în Wuhan. În schimb, epidemia s-a transformat în pandemie. De aceea, China este responsabilă pentru situaţia de acum a SUA”, a mai spus Navarro.

Vezi şi

Restricţiile mai dure sunt mai bune pentru economie decât cele moderate, arată un studiu

Restricţiile stricte precum cele impuse de China la izbucnirea focarului de coronavirus, sunt mai bune …

loading...